Luistervoorbeeld

Het echte leven

Auteur Adeline Dieudonné
Spreker Ruby van Tongeren
VertalerIsabelle Schoepen, Kris Lauwerys
Speelduur 4u 45m 44s
€ 9,99

Beschrijving

Adeline Dieudonné trekt ons vanaf de eerste pagina aan onze haren een beklemmende wereld in. We bevinden ons in een sinister sprookje, waar het uitmaakt of je jager of prooi bent, zelfs als je een meisje van tien jaar bent. Niks onbezorgde jeugd of onbekommerd opgroeien. De dood is omnipresent, loert overal. De mancave van de vader hangt vol foto’s waarop hij trots poseert, bovenop de door hem gedode dieren. Op die foto’s ziet hij er eerder uit als ‘een van de genocide-adrenaline stijf staande rebel dan als een gezinshoofd’. Er is maar één dier te midden van al die gemsbokken, everzwijnen, herten, antilopen, springbokken, impala’s en zebra’s dat het meisje angst inboezemt: de hyena die in de hoek staat. Ze weet zeker dat hij leeft.

Dieudonné heeft met de Het echte leven een coming-of-age van formaat geschreven. Het kan niet anders of deze snoeiharde én fijnzinnige, psychologische roman gaat, na België en Frankrijk, ook in Nederland hoge ogen gooien.(bron: Tzum.info)

Details

ImprintAtlasContact
UitgeverAtlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum 29 september 2019
ISBN 9789025458867
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 45m 44s
Bestandsgrootte 262 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Adeline Dieudonné

Adeline Dieudonné (1982) is actrice en woont en werkt in Brussel; ze spreekt Frans en Nederlands. Haar romandebuut Het echte leven is verschenen in de zomer van 2019, en werd meteen overladen met prijzen, waaronder de Prix du roman FNAC en de Prix Renaudot des lycéens. Ook werd ze prompt genomineerd voor de Prix Goncourt.

Toon aanbod