Het echte leven
Het echte leven

Het echte leven

Adeline Dieudonné trekt ons vanaf de eerste pagina aan onze haren een beklemmende wereld in.

Auteur

Adeline Dieudonné

Spreker

Ruby van Tongeren

Vertalers

Isabelle Schoepen, Kris Lauwerys

Speelduur

4 uur 45 min

€ 9,99

Beschrijving

Adeline Dieudonné trekt ons vanaf de eerste pagina aan onze haren een beklemmende wereld in. We bevinden ons in een sinister sprookje, waar het uitmaakt of je jager of prooi bent, zelfs als je een meisje van tien jaar bent. Niks onbezorgde jeugd of onbekommerd opgroeien. De dood is omnipresent, loert overal. De mancave van de vader hangt vol foto’s waarop hij trots poseert, bovenop de door hem gedode dieren. Op die foto’s ziet hij er eerder uit als ‘een van de genocide-adrenaline stijf staande rebel dan als een gezinshoofd’. Er is maar één dier te midden van al die gemsbokken, everzwijnen, herten, antilopen, springbokken, impala’s en zebra’s dat het meisje angst inboezemt: de hyena die in de hoek staat. Ze weet zeker dat hij leeft.

Dieudonné heeft met de Het echte leven een coming-of-age van formaat geschreven. Het kan niet anders of deze snoeiharde én fijnzinnige, psychologische roman gaat, na België en Frankrijk, ook in Nederland hoge ogen gooien.(bron: Tzum.info)

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

29 september 2019

ISBN

9789025458867

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 45 min

Bestandsgrootte

262 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Adeline Dieudonné (1982) is actrice en woont en werkt in Brussel; ze spreekt Frans en Nederlands. Haar romandebuut Het echte leven is verschenen in de zomer van 2019, en werd meteen overladen met prijzen, waaronder de Prix du roman FNAC, de Prix Renaudot des lycéens en het werd bekroond tot VN Thriller van het Jaar. Ook werd ze prompt genomineerd voor de Prix Goncourt. Haar roman Kerozine is verschenen in maart 2022 en haar nieuwste roman Blijf verschijnt in november 2023.

Meer auteur Adeline Dieudonné Bekijk alles

Blijf

Blijf

Adeline Dieudonné

€ 13,99
Kerozine

Kerozine

Adeline Dieudonné

€ 12,99

Meer spreker Ruby van Tongeren Bekijk alles

Blijf

Blijf

Adeline Dieudonné

€ 13,99
Eerlijk duurt het langst

Eerlijk duurt het langst

Aline van Wijnen

€ 14,99
Het verlangen van Lucy Hart
€ 14,99
De muze van de kunstschilder
€ 14,99