Olifantenpaadjes
Aanbieding
Olifantenpaadjes

Olifantenpaadjes

Een tragikomische familieroman over een gelukkig gescheiden gezin dat een keer per jaar hun leven van voor de scheiding nabootst in Zuid-Frankrijk. Dit keer is het hun laatste vakantie samen.

Auteur

Sebastiaan Chabot

Spreker

Gijs Scholten van Aschat

Speelduur

9 uur 32 min

€ 13,99 € 4,99 64% korting

Beschrijving

Een gelukkig gescheiden gezin huurt elke zomer een huis aan de Zuid-Franse kust om het leven van voor de scheiding na te bootsen. Ieder gezinslid denkt dat ze het voor een ander doen. Alleen de vader, professor Raad, weet dat hij het voor zichzelf doet. Die paar dagen aan de kust behoren elke zomer weer tot de gelukkigste in zijn jaar. Olifantenpaadjes is een komische en ontroerende roman over een familie die tegen beter weten in vasthoudt aan oud en beproefd geluk, ook al zijn de barstjes duidelijk zichtbaar. Toen Raad vijf jaar was en niet langer in de plooien van zijn moeders rok paste, en mensen buiten de familie met een familiemening de moeder van Raad erop wezen dat het vijfjarige kind niet langer wat ‘aan de bange kant’ was maar ‘een angstige indruk’ maakte, besloot zijn moeder van een van haar grote, stevige rokken een knuffelolifant te maken. ‘Laat Mimp maar antwoord geven als het allemaal een beetje spannend is, lieverd,’ had zijn moeder hem ingefluisterd. Vanaf die dag sliep Raad op het randje van zijn bed, zodat er genoeg ruimte overbleef voor zijn olifant, en voor de ruime, ongedwongen persoonlijkheid van zijn olifant.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

22 maart 2024

ISBN

9789025476083

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 32 min

Bestandsgrootte

524 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Sebastiaan Chabot (1989) volgde na zijn studie Geschiedenis aan de UvA de master Creative Writing aan New York University. Hij studeerde af bij Jonathan Safran Foer met zijn debuutroman De slaap die geen uren kent, die werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs 2020.

Zijn meest recente roman Olifantenpaadjes is in februari 2024 verschenen.

(Foto: Anton Corbijn)

Meer auteur Sebastiaan Chabot Bekijk alles

De slaap die geen uren kent

De slaap die geen uren kent

Sebastiaan Chabot

€ 14,99

Meer spreker Gijs Scholten van Aschat Bekijk alles

Dat is Jaap

Dat is Jaap

Peter van Ingen

€ 14,99
Mika, het beertje dat niet slapen wilde
€ 3,99
Aanbieding Kroniek van een leven dat voorbijgaat
€ 12,50 € 6,49
Ventoux

Ventoux

Bert Wagendorp

€ 12,99