Luistervoorbeeld

De avonturen van Alice in Wonderland

Auteur Lewis Carroll
Spreker Marjolein Algera
Speelduur 2u 52m 59s
€ 9,99

Beschrijving

Als Alice een pratend wit konijn achterna loopt, is dat de start van een bijzonder en fantastische avontuur waarin ze allerlei merkwaardige figuren ontmoet...

In de veelgeprezen en toegankelijke vertaling van Sofia Engelsman

Details

ImprintGottmer Uitgeversgroep
UitgeverGottmer Uitgevers Groep b.v.
Publicatiedatum 4 juli 2018
ISBN 9789025770358
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 52m 59s
Bestandsgrootte 158 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Lewis Carroll

Lewis Carroll (pseudoniem voor Charles Lutwidge Dodgson) is geboren op 27 januari 1832 in het Engelse plaatsje Daresbury. Na zijn studie wiskunde begint hij met lesgeven op de school Christ Church. Zijn eerste publicaties in 1860 en 1861 zijn dan ook van een puur wiskundige aard.

In 1856 raakt Dodgson bevriend met Henry Liddell. Henry heeft een vrouw en drie dochters. Dodge gaat vaak met deze drie dochters, Ina, Alice en Edith, picknicken. Hij vertelt dan leuke verhalen. De zevenjarige Alice Liddell moedigt hem aan om de verhalen op te schrijven. Dodgson doet dit en geeft het haar cadeau, compleet met door hem gemaakte illustraties. In 1865, onder het pseudoniem Lewis Carroll, publiceert hij het manuscript met als de titel De avonturen van Alice in Wonderland. Dit boek, over de fantasie en humor van kinderen, is onmiddellijk een succes en vanaf dit moment is de naam Lewis Carroll een fenomeen.

In 1871 verscheen het vervolg: Through The Looking Glass and What Alice Found There. In de vertaling van Nicolaas Matsier verscheen dit boek onder de titel Achter de spiegel en wat Alice daar aantrof.

Dodgson schrijft na zijn meesterwerk De avonturen van Alice in Wonderland nog andere boeken. Ondanks zijn succes blijft hij lesgeven op Christ Church. Op 14 januari 1898 overlijdt Charles Lutwidge Dodgson, zijn werk is dan over de hele wereld bekend.

Toon aanbod