Luistervoorbeeld

Meester Max en de minimonsters

Auteur Rindert Kromhout
Spreker Rindert Kromhout
Speelduur 1u 55m 27s
€ 8,99

Beschrijving

Hèhè, die is weg,' zegt meester Max. 'Dat joch is geen Maximonster, het is een minimonster!' Een paar kinderen moeten daarom lachen. Maar Bram is jaloers. 'Meester,' vraagt hij, 'mogen wij ook minimonsters zijn?' Iedereen kijkt naar meester Max. Ja, ze willen minimonsters zijn. Ze willen rennen en schreeuwen en aan gordijnen trekken en met verf en water spatten, net als Rikkie!

Rindert Kromhout is zelf kleuterleider geweest, en niemand weet beter dan hij hoe meester Max zich voelt als hij moet invallen voor de zieke juf van groep twee. Veters strikken, blubberkastelen, melk met beestjes, schone kinderen, vieze kinderen, losse tanden, een doodenge politieagent op bezoek - er gebeurt zoveel in een kleuterklas!

Inhoud
1. Meester Max en de minimonsters (intro)
2. Tand eruit
3. Meester in de klas
4. Veters strikken
5. Blubberkasteel
6. De nieuwe trekkar
7. Melk met beestjes
8. Robin
9. Blind
10. De dode duif
11. Tekeningen voor de juf
12. Meester Max wil meedoen
13. De moeder van meester Max
14. Dierendag
15. Een minimonster in de klas
16. Een brief van de juf
17. Herfstdiertjes
18. Poep
19. Politie in de klas
20. De Hommel
21. Feest
22. Stil
23. Dokter Bram
24. Op de foto
25. Meester Max

Details

ImprintLeopold
UitgeverWPG Kindermedia
Publicatiedatum 16 mei 2014
ISBN 9789025866952
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 4 tot 6 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 55m 27s
Bestandsgrootte 92 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Rindert Kromhout

Rindert Kromhout (1958) schrijft veel verhalen voor beginnende lezers, maar ook voorleesverhalen, over de Merel en over Olaf bijvoorbeeld. Zijn verhalen zijn vaak humoristisch. De kinderen die in de verhalen van Rindert Kromhout voorkomen, zijn nogal dwars en eigenwijs, en soms behoorlijk gemeen. Ze hebben meestal veel fantasie, waarmee ze het ver kunnen brengen in de wereld: ze kunnen heel goed tegen een stootje.

De verhalen van Rindert Kromhout spelen meestal in de werkelijkheid, maar tegelijk gebeuren er dingen die niet echt kunnen. Veel van zijn boeken spelen in de wereld van het toneel of het circus. Er komt een bonte stoet van bijzondere figuren in voor.

Circusartiesten en toneelspelers: in de verhalen van Rindert Kromhout vind je een bonte stoet van kleurrijke mensen en dieren. Zo heb je Socrates de buldog, Cleopatra de clown en Guido de boeienkoning. In de meer dan tachtig boeken die hij tot nu toe maakte valt altijd veel te beleven.
Voor de Kinderboekenweek 2002 maakte Rindert Kromhout het speciale geschenkboekje.

Toon aanbod