Vrije woorden
Vrije woorden

Vrije woorden

1943 Brussel is in handen van nazi’s, het verzet broeit. De SS pakt een deel van hen op en dwingt hen een naizpropagandakrant te schrijven. Ze plegen ze de ultieme verzetsdaad: ze maken ‘Le Faux Soir’

Auteur

E.R. Ramzipoor

Spreker

Charlotte Lap

Speelduur

16 uur 27 min

€ 14,99

Beschrijving

‘Vrije woorden’ is een onvergetelijke roman gebaseerd op historische feiten.

Brussel, 1943. De stad is in handen van de nazi’s, maar het verzet broeit. Het Front de l’Indépendance geeft een onafhankelijke krant uit onder leiding van journalist Marc Aubrion. Zijn team is een onwaarschijnlijk stel helden: een 12-jarige straatrat, een schimmige saboteur, een professor die te veel weet, een clandestiene schrijver.
Als de SS hen oppakt en opdraagt nazipropaganda te schrijven, plannen Aubrion en zijn team de ultieme verzetsdaad: onder de neus van de nazi’s een verzetskrant drukken.
Deze mensen zijn bereid te sterven voor het vrije woord – en ze hebben achttien dagen de tijd om hun stunt klaar te spelen…

‘Vrije woorden’ van E.R. Ramzipoor is net zo’n pageturner als ‘Alleen hij’ van Andrew Gross; net zo atmosferisch als ‘De boekendief’ van Markus Zusak en een ontluisterend portret van een oorlogsdaad zoals ‘Ik ontsnapte uit Auschwitz’ van Vrba.

Details

Imprint

De Fontein Romans & Spanning

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

14 april 2020

ISBN

9789026151705

Taal

Nederlands

Speelduur

16 uur 27 min

Bestandsgrootte

903 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

E.R. Ramzipoor ontdekte het waargebeurde verhaal van de Faux Soir, het onderwerp dat leidde tot de debuutroman Vrije woorden, tijdens het schrijven van een essay over propaganda en verzetsliteratuur. De auteur woont en werkt in Californië.

Meer spreker Charlotte Lap Bekijk alles

Twee prinsen

Twee prinsen

Jackie van Laren

€ 14,99
Hoop is een geschenk

Hoop is een geschenk

Danielle Steel

€ 9,99
De weg naar de grens
€ 14,99
De intieme bekentenissen van een vrouw: Een erotische serie
€ 12,99