Luistervoorbeeld

Vrije woorden

Auteur E.R. Ramzipoor
Voorlezer Charlotte Lap
Speelduur 16u 27m 3s
€ 14,99

Beschrijving

‘Vrije woorden’ is een onvergetelijke roman gebaseerd op historische feiten.

Brussel, 1943. De stad is in handen van de nazi’s, maar het verzet broeit. Het Front de l’Indépendance geeft een onafhankelijke krant uit onder leiding van journalist Marc Aubrion. Zijn team is een onwaarschijnlijk stel helden: een 12-jarige straatrat, een schimmige saboteur, een professor die te veel weet, een clandestiene schrijver.
Als de SS hen oppakt en opdraagt nazipropaganda te schrijven, plannen Aubrion en zijn team de ultieme verzetsdaad: onder de neus van de nazi’s een verzetskrant drukken.
Deze mensen zijn bereid te sterven voor het vrije woord – en ze hebben achttien dagen de tijd om hun stunt klaar te spelen…

‘Vrije woorden’ van E.R. Ramzipoor is net zo’n pageturner als ‘Alleen hij’ van Andrew Gross; net zo atmosferisch als ‘De boekendief’ van Markus Zusak en een ontluisterend portret van een oorlogsdaad zoals ‘Ik ontsnapte uit Auschwitz’ van Vrba.

Details

ImprintDe Fontein Romans & Spanning
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 14 april 2020
ISBN 9789026151705
Taal Nederlands
Speelduur 16u 27m 3s
Bestandsgrootte 903 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
E.R. Ramzipoor

E.R. Ramzipoor ontdekte het waargebeurde verhaal van de Faux Soir, het onderwerp dat leidde tot de debuutroman Vrije woorden, tijdens het schrijven van een essay over propaganda en verzetsliteratuur. De auteur woont en werkt in Californië.

Toon aanbod