Luistervoorbeeld

Kinderen van het ruige land

Auteur Auke Hulst
Spreker Ad Knippels
Speelduur 10u 34m 52s
€ 14,99

Beschrijving

Ergens op het noordelijke platteland, in een gebied dat het Ruige Land wordt genoemd, staat een vervallen huis in een bos. Daar groeit een viertal kinderen op, vervreemd van familie en van het dorp dat even verderop ligt. Hun vader is overleden, hun moeder is een levenslustige vrouw die wegloopt voor verantwoordelijkheden. Kunnen de kinderen ontkomen aan de groeiende problemen, of is hun lot al bepaald?

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmbo/Anthos B.V.
Publicatiedatum 14 december 2017
ISBN 9789026341830
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 34m 52s
Bestandsgrootte 581 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

'Fraaie, voortdenderende, rare en buitenissige roman.’' - De Groene Amsterdammer

'Soepel van scène naar scène door zijn jeugd glijdend, in een heldere ritmische stijl, weet hij de lezer elke keer in slaap te sussen - 'ach, zó ongewoon was het allemaal niet' - om hem daarna weer hard in de maag te stompen. Fraai.’' - Boek


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Auke Hulst

Auke Hulst (1975) groeide op in het buurtschap Denemarken, boven op de gasbel van Slochteren. Zijn jeugd daar – ‘in een Pippi Langkous-huis in een bos’ – stond model voor zijn succesvolle derde roman Kinderen van het Ruige Land (2012), die genomineerd werd voor de BNG Literatuurprijs, en werd bekroond met de Cutting Edge Award 2013, de prijs voor het Beste Groninger Boek, en de Langs de Leeuw Literatuurprijs van het gelijknamige tv-programma. Eerder publiceerde hij de romans Jij en ik en alles daartussenin (2006) en Wolfskleren (2009), en maakte hij met tekenaar Raoul Deleo het literaire reisboek De eenzame snelweg, in het spoor van Jack Kerouac (2007). Dat boek werd genomineerd voor zowel de Stripschappenning als de Prix Saint-Michel. In 2014 verscheen de reisverhalenbundel Buitenwereld, binnenzee bij Ambo|Anthos en begin 2015 volgde zijn roman Slaap zacht, Johnny Idaho. Vorig jaar verscheen En ik herinner me Titus Broederland, dat genomineerd werd voor een Harland Award en op de longlist voor de Libris Literatuurprijs belandde. Begin 2017 verscheen op zijn initiatief Als dit zo doorgaat, een verhalenbundel met verhalen van onder andere A.F.Th. van der Heijden, Hanna Bervoets en Ivo Victoria. Auke is ook literatuurcriticus, reisjournalist en essayist voor onder meer NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer, De Standaard en Columbus Magazine. Daarnaast is hij muzikant. Hij maakte onder andere bij Wolfskleren het soloalbum The Hidden Shape onder de naam Sponsored by Prozac. En hij is de voorman van de Nederlandstalige band De Meisjes, die in 2012 debuteerde met het album Beter Dan Niets. Voorjaar 2014 verschijnt het tweede album Dokter Toestel.

Toon aanbod