Zephyr
Zephyr

Zephyr

Zephyr van Auke Hulst is het eerste deel in de serie Spoorslag en een memoir en beschouwing ineen van een treinreis dwars door het Amerikaanse binnenland. Van Chicago Illinois naar Emeryville, Californië.

Serie

Spoorslag deel 1

Auteur

Auke Hulst

Spreker

Ad Knippels

Speelduur

1 uur 45 min

€ 6,99

Beschrijving

Zephyr van Auke Hulst is het eerste deel van de prachtige nieuwe Spoorslag-reeks. Een memoir en beschouwing ineen, van de hand van een van de beste reisschrijvers van Nederland: Auke Hulst.

Drieënvijftig uur, zo lang doet de California Zephyr erover om van Chicago, Illinois, te rijden naar Emeryville, Californië, een voorstadje van San Francisco. Het is een treinreis dwars door het Amerikaanse binnenland: de maïsvelden van Iowa, de Rocky Mountains, de leegte van Nevada en de toppen van de Sierra Nevada.

De Zephyr, wat westenwind betekent, voert schrijver Auke Hulst langs adembenemende landschappen, maar het is een reis die ook tot nadenken stemt: over de wereld vóór en na corona, over het Amerika dat er was, is en dat het dreigt te worden, over een leven dat nooit meer hetzelfde kan zijn. Want vallen de verschroeiende hitte, de kritieke waterstand van de Colorado River en de frictie aan boord die wordt veroorzaakt door materiaal- en personeelstekort te negeren? En hoe nu te kijken naar Hulsts laatste reis vóór corona, met een luxetrein door Tanzania en Zambia, terwijl nieuws doorsijpelde over een nieuw virus?

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

26 april 2023

ISBN

9789026363443

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 45 min

Bestandsgrootte

145 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Auke Hulst (1975) brak door met Kinderen van het Ruige Land. Zijn werk werd veelvuldig bekroond. De Mitsukoshi Troostbaby Company stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs.

Meer auteur Auke Hulst Bekijk alles

Zoeklicht op het gazon
€ 14,99
Kinderen van het ruige land
€ 14,99

Meer spreker Ad Knippels Bekijk alles

Tussen de regels

Tussen de regels

Donna Leon

€ 9,99
Ik aanbid je

Ik aanbid je

Donna Leon

€ 9,99
Over mijn lijk

Over mijn lijk

Jeffrey Archer

€ 14,99
Hoe migratie echt werkt
€ 14,99