Luistervoorbeeld

Die ene patiënt

Artsen over de patiënt die hun leven voor altijd veranderde
Auteur Ellen de Visser
Voorlezer Tanneke Hartzuiker, Louis van Beek, Ad Knippels
Speelduur 5u 7m 8s
€ 7,49

Beschrijving

Dagelijks delen duizenden Nederlanders hun pijn, verdriet en vreugde met een zorgverlener – van chirurg tot psychiater en van ouderenverpleegkundige tot seksuoloog. Om hun werk goed te kunnen doen zijn medische experts aangewezen op iets wat in de wandelgangen van het ziekenhuis ook wel ‘professionele empathie’ wordt genoemd: ze leven mee met hun patiënt, maar houden de emoties op afstand. Toch heeft iedereen die een medisch beroep uitoefent één patiënt die hem of haar altijd is bijgebleven. Over die ene patiënt gaat dit boek.

In de gelijknamige Volkskrant-serie tekent wetenschapsjournalist Ellen de Visser de persoonlijke verhalen op van experts over een patiënt die door hun professionele pantser wist te breken en ze eraan herinnerde wat de kern is van hun bijzondere beroep: compassie. ‘We zijn te gast in het leven van een ander en zo horen we ons te gedragen,’ zegt een van de geïnterviewden.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 10 april 2019
ISBN 9789026349348
Taal Nederlands
Speelduur 5u 7m 8s
Bestandsgrootte 421 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
Photo Ellen de Visser
Ellen de Visser

Ellen de Visser (1966) is wetenschapsjournalist bij de Volkskrant. In 2017 begon zij met de serie Die ene patiënt, die bij mensen met én zonder een medische achtergrond veel herkenning en emoties oproept.

Toon aanbod