Luistervoorbeeld

Holy Trientje

Auteur Anne-Gine Goemans
Voorlezer Ottolien Boeschoten
Speelduur 12u 57m 29s
€ 14,99

Beschrijving

'Holy Trientje' is de wonderbaarlijke geschiedenis van zuster Trientje (86) en haar heilige missie: alle atoombommen de wereld uit. De non formeert een internationale groep gelijkgestemden waarmee ze een nucleair complex wil binnendringen. Blijven we onverschillig, vraagt Trientje, of komen we eindelijk in actie?

Goemans beschrijft op indringende en humoristische wijze de nucleaire waanzin en het verlangen van een oude zuster naar vrede en goedheid. In een wervelende zoektocht neemt Goemans ons mee naar Fukushima, Amerika en de Marshalleilanden. Holy Trientje is in alle opzichten een grote roman, bezield door waargebeurde verhalen. In haar verfijnde stijl laat Goemans zien wat er kan gebeuren als idealisme samengaat met onherstelbaar trauma.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 4 oktober 2019
ISBN 9789026349935
Taal Nederlands
Speelduur 12u 57m 29s
Bestandsgrootte 712 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Anne-Gine Goemans
Anne-Gine Goemans

Anne-Gine Goemans (1971) is schrijver en journalist. Ze debuteerde met de veelgeprezen roman Ziekzoekers en won daarmee de Anton Wachterprijs 2008. Met Glijvlucht won ze de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2012 en de Duitse M-pionier Prijs voor literaire nieuwkomers. Van Honolulu King werden meer dan 60.000 exemplaren verkocht. De afgelopen jaren reisde Goemans de wereld af om research te doen voor Holy Trientje.

Toon aanbod