Luistervoorbeeld

Holy Trientje

Auteur Anne-Gine Goemans
Spreker Ottolien Boeschoten
Speelduur 12u 57m 29s
€ 14,99

Beschrijving

Holy Trientje is de nieuwe roman van Anne-Gine Goemans, bekend van de bestseller Honolulu King. Holy Trientje is de wonderbaarlijke geschiedenis van zuster Trientje (86) en haar heilige missie: alle atoombommen de wereld uit. Met een internationale groep gelijkgestemden wil ze een nucleair complex binnendringen. Blijven we onverschillig, vraagt Trientje, of komen we eindelijk in actie? Goemans beschrijft de nucleaire waanzin en het verlangen van een oude zuster naar vrede en goedheid en neemt de lezer mee naar Fukushima, Amerika en de Marshalleilanden.

Holy Trientje is geïnspireerd op waargebeurde verhalen. Goemans laat zien wat er kan gebeuren als idealisme samengaat met onherstelbaar trauma.

**** 'Het levert de beste hoofdstukken van de ondanks de zwaarte van het onderwerp vlot en waar mogelijk licht en zelfs met humor geschreven roman. Goemans heeft er een steving verhaal in ondergebracht, maar dat kunt u beter zelf ontdekken.' - De Limburger

‘Een schrijfster als Anne-Gine Goemans moeten we bewonderen. Omdat ze het lef heeft thema’s aan de kaak te stellen die er toe doen -in Holy Trientje de nucleaire waanzin. Met humor en op een lichtvoetige manier neemt ze de lezer mee in een grimmige wereld die voor de meesten geheim blijft. Hulde. Let’s change the world, het is een actueler thema dan ooit.’ - Rosa Koelemeijer, Adjunct-hoofdredacteur WENDY

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 4 oktober 2019
ISBN 9789026349935
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 57m 29s
Bestandsgrootte 712 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Anne-Gine Goemans

Anne-Gine Goemans (1971) is schrijver en journalist. Ze debuteerde met de veelgeprezen roman Ziekzoekers en won daarmee de Anton Wachterprijs 2008. Met Glijvlucht won ze de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2012 en de Duitse M-pionier Prijs voor literaire nieuwkomers. Van Honolulu King werden meer dan 60.000 exemplaren verkocht. De afgelopen jaren reisde Goemans de wereld af om research te doen voor Holy Trientje.

Toon aanbod