Wondermond
Wondermond
Nog geen fragment

Wondermond

Een wervelende coming-of-ageroman tegen het decor van het Waddengebied. Over een jongen die noodgedwongen van Bloemendaal naar Friesland verhuisd. Van de auteur van Honolulu King en Glijvlucht.

€ 14,99

Beschrijving

Boye de Koning lijkt verzekerd van een gouden toekomst totdat zijn vader wordt opgepakt voor grootschalige beleggingsfraude. Samen met zijn moeder vlucht Boye van het mondaine Bloemendaal naar zijn oma in het vissersgehucht Wondermond in Friesland.

Wondermond gaat gebukt onder een eigen trauma. Een grote scheepsramp ruim honderd jaar geleden, heeft zich in de genen van de excentrieke dorpelingen gegrift. Vrouwen en dochters van verdronken vissers werden uitgebuit en kwamen in de prostitutie terecht. Zo ook de vrouwen in Boyes familie. Overleven en armoede zijn in Wondermond nog steeds aan de orde van de dag. Terwijl zijn moeder Reina van het ene slechtbetaalde baantje naar het andere hopt, gaat Boye in de visserij werken met slechts één doel; zo snel mogelijk wegkomen uit het gehucht. Alles verandert in Wondermond als het laatste schip van de vergane vloot wordt teruggevonden, dankzij Boye.

Anne-Gine Goemans etaleert haar talent als verhalenverteller door historische gebeurtenissen en hedendaagse thema’s moeiteloos met elkaar te verknopen.

‘Leerlingen verslinden de boeken van Goemans. Door de combinatie van waargebeurde elementen, humor en levendige dialogen zijn de boeken zijn voor jongeren. Zij leren van de geschiedenis, er valt wat te lachen en ze voelen zich begrepen doordat ze herkenning vinden in de sprekende personages. Kom maar door met het nieuwe boek Wondermond!’ – Sophie Beerman, docent Nederlands

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

25 september 2024

ISBN

9789026368462

Taal

Nederlands

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Anne-Gine Goemans (1971) is werkzaam als schrijver, journalist en scenarioschrijver. Ze debuteerde met de veelgeprezen roman Ziek-zoekers en won daarmee de Anton Wachter-prijs 2008. Met Glijvlucht won ze de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2012 en de Duitse M-pionier Prijs voor beste literaire nieuwkomer. Honolulu King (2015), waarvan meer dan 60.000 exemplaren werden verkocht, wordt verfilmd door NL Film. Goemans’ recentste roman, Holy Trientje, verscheen eind 2019. Eerdere boeken zijn vertaald in het Engels, Duits, IJslands, Deens en Italiaans. Ook zijn Glijvlucht en Holy Trientje Grote Lijsters op middelbare scholen.

Meer auteur Anne-Gine Goemans Bekijk alles

Holy Trientje

Holy Trientje

Anne-Gine Goemans

€ 14,99
Honolulu King

Honolulu King

Anne-Gine Goemans

€ 14,99

Meer spreker Kevin Hassing Bekijk alles

Mijn gevecht om te overleven
€ 12,95
Rivieren van zand

Rivieren van zand

Chris Kooi

€ 14,99
Van onder naar boven

Van onder naar boven

Kevin Hassing

€ 9,99
Grimwoud

Grimwoud

Jennifer Killick

€ 11,99