Luistervoorbeeld

Wie vlucht en wie blijft

SerieDe Napolitaanse romans deel 3
Auteur Elena Ferrante
Spreker Dieuwertje Blok
Speelduur 15u 18m 20s
€ 9,99

Beschrijving

Deel 3 van de Napolitaanse romans: onweerstaanbaar, indringend en een wereldwijd succes.

Lila en Elena, de twee meisjes die we voor het eerst ontmoetten in De geniale vriendin, zijn nu volwassen vrouwen. Lila, die op haar zestiende trouwde en een kind kreeg, heeft inmiddels haar man, huis en luxeleven verlaten en werkt in een fabriek om rond te kunnen komen. Elena heeft de universiteit doorlopen en een succesvolle roman geschreven. Voor haar staan de deuren open naar een andere wereld, ver weg van de Napolitaanse wijk waar ze opgroeide.

Beide vrouwen vechten tegen wat de wereld van hen verwacht: berusting in het moederschap, onwetendheid en onderwerping. Ze zoeken hun weg in de vrijheden en kansen die de jaren zeventig lijken te bieden. Hoe verschillend hun zoektochten ook zijn, hun levens blijven met elkaar verbonden door een sterke, onbreekbare band.

Napolitaanse romans #3

Details

ImprintWereldbibliotheek
UitgeverUitgeverij Nieuw Amsterdam
Publicatiedatum 16 november 2017
ISBN 9789028442870
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 15u 18m 20s
Bestandsgrootte 841 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Zeldzaam goed. *****' - De Standaard

'Een van de grootste romanschrijvers van onze tijd.' - The New York Times

'Ferrante maakt indruk. ****' - NRC Handelsblad

'Hartverscheurend! *****' - Algemeen Dagblad

'Turbulent en verslavend. ****' - Het Parool

'Fenomenaal!' - LINDA.

'Samen met Knausgård de opvallendste romancyclus van het afgelopen decennium.' - Humo

'De hype is terecht!' - Elle


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Kan kort zijn beste wat ik sinds tijden heb gelezen en gehoord via luisterboek!
Dit is een meesterwerk en 1 van de 4 delen van het voortreffelijke geschreven meesterwerk van de Napolitaanse romans door Elena Ferrante. Kan kort zijn beste wat ik sinds tijden heb gelezen en gehoord via luisterboek!
Over de auteur

Elena Ferrante is een Italiaanse bestsellerauteur. De naam is een pseudoniem. De werkelijke auteur wil onbekend blijven.

Ferrante schreef: ‘Ik geloof dat boeken, als ze geschreven zijn, hun auteurs niet meer nodig hebben. Als ze wat te zeggen hebben, zullen ze vroeg of laat lezers vinden.’

Elena Ferrante is auteur van Dagen van verlating (2003), De verborgen dochter (2008), Kwellende liefde (2016) en de Napolitaanse romans De geniale vriendin (2013), De nieuwe achternaam (2015), Wie vlucht en wie blijft (2016) en Het verhaal van het verloren kind (2016).

Het zijn deze Napolitaanse romans, prachtige romans over het vrouwelijk bestaan en over vriendschap en rivaliteit die Ferrante in en buiten Italië gelijk hebben gegeven. Critici, lezers en boekhandelaren in onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Denemarken lopen over van enthousiasme voor de romans van deze auteur, van wie niemand weet wie zij is.

Toon aanbod