Luistervoorbeeld

Virus

Corona in het verleden, heden en de toekomst
Auteur Ab Osterhaus, Bram Palache
Spreker Liselot Thomassen
Speelduur 3u 10m 23s
€ 4,99

Beschrijving

Virussen zijn onderdeel van ons dagelijks leven, dat is voor velen van ons een nieuwe werkelijkheid. Ab Osterhaus en Bram Palache geven in Virus antwoord op vragen rondom het coronavirus: Waarom is dit geen gewoon griepje? Waarom hebben sommige mensen wel en andere geen tot weinig symptomen? Ben je besmettelijk zonder symptomen? Wat zijn de langetermijneffecten? Zijn mondkapjes wel of niet verstandig? Hoe cruciaal is ventilatie? Wat is belangrijker, een vaccin of een medicijn? Hoe weet je of een vaccin veilig is? Hoe verhoudt de WHO zich tot het RIVM? Hoe werkt de mutatie van een virus? Zijn er nog andere virussen in aantocht? Bestaan er ook 'goede virussen', virussen waar je gezonder of sterker van wordt?

Details

ImprintDe Arbeiderspers
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 9 december 2020
ISBN 9789029543927
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 10m 23s
Bestandsgrootte 261 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Ab Osterhaus

Professor dr. Ab Osterhaus (1948) studeerde van 1967 tot 1974 aan de Rijksuniversiteit Utrecht, Faculteit Diergeneeskunde, waar hij cum laude afstudeerde als dierenarts. Vervolgens promoveerde hij in 1978 aan diezelfde universiteit op het proefschrift getiteld Feline infectious peritonitis: identification, propagation and epidemiology. Daarna werkte hij 16 jaar bij het RIVM te Bilthoven, waar hij verschillende functies bekleedde.

In 1993 werd hij benoemd tot hoogleraar in de virologie en deeltijdhoogleraar Milieuvirologie aan de Medische Faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam en is in die hoedanigheid tevens Hoofd van de Afdeling Virologie van het Erasmus MC. Hij is directeur van twee WHO-referentiecentra en medeoprichter/directeur van een drietal bedrijven die deel uitmaken van de Erasmus MC Holding. Sinds 2000 is hij voorzitter van de European Scientific Working Group on Influenza (ESWI). Met zijn onderzoeksgroep heeft hij meer dan een dozijn “nieuwe” virussen van mens en dier ontdekt.

Toon aanbod