Luistervoorbeeld

Antoinette

Auteur Robbert Welagen
Voorlezer Jeroen van Kan
Speelduur 2u 39m 36s
€ 13,99

Beschrijving

Een zondag in Boedapest. In het park voor een thermaalbad wacht een 42-jarige man op een vrouw. Om drie uur, op deze dag, onder deze bomen zal hij haar ontmoeten. Maar Antoinette komt niet opdagen. In plaats van haar te bellen, bezoekt hij het thermaalbad: een plek van troost. In deze omgeving van warm water en vertraagde tijd blijven zijn gedachten uitgaan naar Antoinette en hun geschiedenis samen. Wie is zij? Waarom is ze niet gekomen?

Antoinette is een verhaal van verstilde droefheid, over verlies en verlangen, geschreven in een dromerige en verfijnde stijl.

Details

ImprintNijgh & Van Ditmar
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 23 juni 2019
ISBN 9789038808154
Taal Nederlands
Speelduur 2u 39m 36s
Bestandsgrootte 146 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Robbert Welagen
Robbert Welagen

Robbert Welagen (1981) is een Nederlandse schrijver van romans en korte verhalen. Welagen debuteerde op 25-jarige leeftijd met Lipari (2006, Selexyz Debuutprijs, longlist Libris Literatuur Prijs). In 2008 verscheen het opnieuw lovend ontvangen Philippes middagen en in datzelfde jaar ontving hij het Charlotte Köhler Stipendium, een prijs voor veelbelovend schrijftalent. Daarna verschenen Verre vrienden (2009, shortlist BNG Literatuurprijs) en Porta Romana (2011). Zijn vijfde roman Het verdwijnen van Robbert (2013) stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en de BNG Literatuurprijs. De opvolger In goede handen verscheen in 2015 en twee jaar later maakte hij met Nachtwandeling een positief ontvangen uitstap naar het detectivegenre.

Zijn korte verhalen stonden in Hollands Maandblad, VPRO Boeken, HP/De Tijd en De Groene Amsterdammer.

Toon aanbod