Zelensky
Zelensky

Zelensky

de biografie

Een portret van de voormalige komiek en televisieproducent, die als president van Oekraïe, die tegen wil en dank, de harten van de wereldbevolking stal.

Auteur

Serhi Roedenko

Spreker

Jeroen van Kan

Vertalers

Roel Schuyt, Henky de Vries, Tobias Wals

Speelduur

5 uur 39 min

€ 13,99

Beschrijving

TIME's 2022 Person of the Year

Volodymyr Zelensky, de charismatische Oekraïense president die sinds de inval van het Russische leger in Oekraïne op 24 februari 2022 niet weg te denken is van de voorpagina’s en beeldschermen, weet met zijn vastberaden houding de Oekraïners en strijdkrachten te verenigen en motiveren. Zijn nietsontziende videotoespraken tegen staatshoofden en parlementen imponeren de wereld. Wie is deze man, die voorheen werkzaam was als komiek en televisieproducent?

De Oekraïense journalist Serhi Roedenko portretteert Zelensky als een talentvol persoon, die ondanks zijn onmiskenbare showkwaliteiten altijd vol ernst zijn pad heeft gekozen. Op Oudjaarsavond 2018 stelt Zelensky zich kandidaat voor het presidentschap en wint na een bewogen campagne. Roedenko laat zien hoe Zelensky – in weerwil van alle tegenslagen – langzaam maar zeker Oekraïne vooruit probeert te helpen, tot hij door de omstandigheden wordt gedwongen het spel te verleggen naar een ander doel: het voortbestaan van zijn land.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

27 juni 2022

ISBN

9789045047263

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 39 min

Bestandsgrootte

465 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Serhi Roedenko is een Oekraïense publicist en tv-presentator. Hij heeft een column voor Deutsche Welle en is hoofdredacteur van espreso.tv. Roedenko schreef eerder boeken over de Oekraïense politici Joesjtsjenko, Janoekovitsj en Timosjenko, die uitgroeiden tot bestsellers.

Meer spreker Jeroen van Kan Bekijk alles

Het xoanon

Het xoanon

Jan van Aken

€ 14,99
Na de moord in Amsterdam
€ 14,99
Peter van Uhm: ik koos het wapen
€ 14,99
Grid

Grid

Nick Cook

€ 11,99