Peter van Uhm: ik koos het wapen
Peter van Uhm: ik koos het wapen

Peter van Uhm: ik koos het wapen

Ik koos het wapen' is het openhartige levensverhaal van Peter van Uhm, de hoogste militair van Nederland, over vredesmissies, groot persoonlijk verlies en zijn visie op een betere wereld

Auteur

Sander Koenen

Spreker

Jeroen van Kan

Speelduur

9 uur 41 min

€ 14,99

Beschrijving

In ‘Ik koos het wapen’ vertelt Peter van Uhm openhartig en op inspirerende wijze zijn levensverhaal. Op 17 april 2008 werd hij geïnstalleerd als commandant der strijdkrachten. De volgende dag, zijn eerste werkdag als hoogste militair van Nederland, sneuvelde zijn zoon Dennis bij een aanslag in Afghanistan. Ondanks de bizarre omstandigheden bleef Van Uhm op zijn post om de krijgsmacht te leiden. Peter van Uhm vertelt over de strijd die hij leverde op de oefenvelden, op vredesmissie in Libanon en Bosnië en over zijn persoonlijke strijd na het verlies van zijn zoon. Na een carrière van bijna veertig jaar bij de krijgsmacht staat één overtuiging nog altijd rotsvast overeind: dat iedereen kan en moet bijdragen aan een betere wereld. En dat het wapen, mits goed gebruikt, ook vrede kan brengen.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

13 april 2021

ISBN

9789045044880

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 41 min

Bestandsgrootte

798 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Sander Koenen (1980) is schrijver en journalist. Hij werkt onder meer voor National Geographic, Quest en Kijk. Eerder schreef hij Ruimteschip Aarde, een non-fictieboek voor kinderen over de ruimtevaart, Droomvlucht, over het leven van André Kuipers, Ik koos het wapen en Notities van een generaal over oud-Commandant der strijdkrachten Peter van Uhm.

Meer auteur Sander Koenen Bekijk alles

Notities van een generaal

Notities van een generaal

Peter van Uhm, Sander Koenen

€ 13,99

Meer spreker Jeroen van Kan Bekijk alles

Het xoanon

Het xoanon

Jan van Aken

€ 14,99
Zelensky

Zelensky

Serhi Roedenko

€ 13,99
Na de moord in Amsterdam
€ 14,99
Grid

Grid

Nick Cook

€ 11,99