Luistervoorbeeld

Het schooltje van Auschwitz

Het waargebeurde verhaal van de vrouw die vrijwillig op de trein stapte en hoop bracht naar een van de donkerste plekken
Auteur Mario Escobar
Voorlezer Ruby van Tongeren
Speelduur 6u 40m 47s
€ 12,99

Beschrijving

Het schooltje van Auschwitz van Mario Escobar is het waargebeurde verhaal van een vrouw die vrijwillig op de trein stapte en hoop bracht naar een van de donkerste plekken op aarde.

Berlijn, 1943. Als haar Roma-man en -kinderen worden weggevoerd, weigert de Duitse Helene Hannemann hen in de steek te laten en wordt ze samen met de rest van het gezin gedeporteerd naar Auschwitz. In het zigeunerkamp werkt ze als verpleegster onder de leiding van kamparts Josef Mengele, die haar opdraagt een schooltje te starten. Hoewel het niets meer is dan nazi-propaganda en een dekmantel voor Mengeles gruwelijke medische experimenten, is Helene met haar schooltje een lichtpuntje in een verder inktzwarte wereld.

Een aangrijpende Tweede Wereldoorlog-roman over de betekenis van hoop.

Details

ImprintKokBoekencentrum
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 11 april 2019
ISBN 9789043532068
Taal Nederlands
Speelduur 6u 40m 47s
Bestandsgrootte 550 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Mario Escobar

Mario Escobar (Madrid, Spanje) studeerde geschiedenis. Zoals het een geschiedkundige betaamt, duikt hij graag helemaal in een bepaalde periode. Hij heeft een speciale fascinatie voor hoofdpersonen die onorthodoxe keuzes maken.

Toon aanbod