Luistervoorbeeld

De kerk is fantastisch!

Auteur Rik Torfs
Spreker Jo Claes
Speelduur 5u 44m 22s
€ 14,99

Beschrijving

De beschrijving van de kerk die u in dit boek vindt is niet altijd mooi. Vaak wel. Maar de kerk is ook een plaats van verrotting, een angstige hoedster van de absolute waarheid en een zedenmeesteres die het zelf met de moraal niet altijd even nauw neemt. Dat weerhoudt Rik Torfs er niet van haar zeer te waarderen. Hij kiest acht invalshoeken om naar de kerk te kijken. De kerk als gebouw. Als pleisterplaats voor ongelovigen. Als oase. Als hospitaal. Als bron van humor. Als plek van schoonheid en als waakvlam voor de opstanding. Acht perspectieven die proberen iets van haar te tonen zonder haar helemaal te willen vatten. Want de kerk blijft ongrijpbaar. Niemand kent haar. Ook de paus niet.

Details

ImprintKokBoekencentrum Non-Fictie
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 8 december 2020
ISBN 9789043536325
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 44m 22s
Bestandsgrootte 473 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Rik Torfs

Prof. dr. Rik Torfs (1956) is hoogleraar kerkelijk recht aan de KULeuven. Hij is gasthoogleraar aan de universiteiten van Straatsburg en Stellenbosch. Hij is lid van het European Consortium of Church and State Research en adviseur in binnen- en buitenland over verhoudingen tussen religie en staat.

Ook buiten de academische wereld is Rik Torfs de voorbije jaren een bekend figuur geworden. Hij werkte mee als commentator en expert aan diverse programma’s op radio en televisie, waaronder drie reeksen van het door hemzelf gepresenteerde televisieprogramma Nooitgedacht (2007-2009). Hij was ook ‘eenmansjury’ in het quizprogramma De Slimste Mens ter Wereld, waar hij zijn verfijnde gevoel voor humor mocht etaleren.

Sinds 2002 schrijft hij ook een wekelijkse column voor de krant De Standaard. Deze columns werden gebundeld in Het hellend vlak (2008). Van zijn hand zijn onder meer ook De kardinaal heeft verdriet (2002) en Lof der Lankmoedigheid (2006). In 2009 publiceerde hij zijn veelgeprezen boek Wie gaat er dan de wereld redden?, waarin hij in zijn bekende relativerende en ironische stijl nadenkt over het politieke bedrijf.

Toon aanbod