De kerk is fantastisch!

De kerk is fantastisch!

Rik Torfs kijkt naar de kerk vanuit acht verrassende invalshoeken. Een persoonlijk boek over misschien wel het moeilijkste onderwerp van de christelijke religie.

Auteur

Rik Torfs

Spreker

Jo Claes

Speelduur

5 uur 44 min

€ 14,99

Beschrijving

De beschrijving van de kerk die u in dit boek vindt is niet altijd mooi. Vaak wel. Maar de kerk is ook een plaats van verrotting, een angstige hoedster van de absolute waarheid en een zedenmeesteres die het zelf met de moraal niet altijd even nauw neemt. Dat weerhoudt Rik Torfs er niet van haar zeer te waarderen. Hij kiest acht invalshoeken om naar de kerk te kijken. De kerk als gebouw. Als pleisterplaats voor ongelovigen. Als oase. Als hospitaal. Als bron van humor. Als plek van schoonheid en als waakvlam voor de opstanding. Acht perspectieven die proberen iets van haar te tonen zonder haar helemaal te willen vatten. Want de kerk blijft ongrijpbaar. Niemand kent haar. Ook de paus niet.

Details

Imprint

KokBoekencentrum Non-Fictie

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

8 december 2020

ISBN

9789043536325

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 44 min

Bestandsgrootte

473 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Rik Torfs (1956) is hoogleraar kerkelijk recht, televisiemaker en columnist. Hij publiceerde een twintigtal boeken, waaronder een roman, hield lezingen in meer dan veertig landen op vijf continenten, en was rector van de KU-Leuven en senator in België.