Luistervoorbeeld

De kleine miezerige god

Auteur Esther Gerritsen
Spreker Anne van Veen
Speelduur 9u 35m 40s
€ 13,99

Beschrijving

Dominique is naar Amsterdam verhuisd. Nieuw werk, een nieuw huis, goede voornemens: alle voorwaarden voor een mooie start. Maar Dominique raakt verstrikt in een vriendschap met haar opdringerige onderbuurvrouw en ze belandt in een affaire met de oerlelijke Kris. De kleine onschuldige god, door Dominique in het leven geroepen omdat er toch iemand getuige moet zijn van haar leven, kijkt werkeloos toe.

Details

ImprintDe Geus
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 6 augustus 2019
ISBN 9789044542394
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 35m 40s
Bestandsgrootte 527 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'De kleine miezerige god is de bevestiging van het donkerbruine vermoeden dat Esther Gerritsen in haar vijfde boek nog weer verder is gegroeid, tot het niveau van een auteur die alles durft te incorporeren - van komische cross-talk tot ontroerende verstilling -, en die ogenschijnlijk achteloos strooit met zinnetjes die de poëzie binnensmokkelen.' - De Volkskrant


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Esther Gerritsen

Esther Gerritsen (1972) debuteerde in 2000 met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn (De Geus). Hierna volgden de romans Tussen Een Persoon, Normale dagen en De kleine miezerige god. Haar laatste drie romans werden alle genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, Superduif uit 2010, Dorst uit 2012 en haar meest recente roman Roxy.

In 2014 ontving Gerritsen de Frans Kellendonk-prijs, die driejaarlijks wordt toegekend aan een Nederlandstalige auteur met een literair oeuvre dat getuigt van een onafhankelijke en originele kijk op maatschappelijke of existentiële problematiek. Gerritsen heeft een wekelijkse column in de VPRO Gids. Ook schreef ze meerdere theaterteksten voor onder andere Keesen&Co en, samen met Saskia Diesing, het scenario voor de film Nena en de bewerking van haar roman Dorst.

Esther Gerritsen is sinds oktober 2014 samen met Tommy Wieringa het gezicht van de Nederlandse Boekenbon.

Toon aanbod