Broer
Broer

Broer

Scherpe en humoristische dialogen, een uitvergrote werkelijkheid, en het ongemakkelijke gevoel dat dit ook over jou gaat.

Auteur

Esther Gerritsen

Spreker

Esther Gerritsen

Speelduur

2 uur 27 min

€ 9,99

Beschrijving

Olivia, financieel directeur van een familiebedrijf Oliva, krijgt een telefoontje van haar broer Marcus. Zijn been dreigt te worden afgezet. Marcus en Olivia zien elkaar zelden, maar de amputatie raakt Olivia onverwachts, alsof het haar eigen been is dat ze verliest. Ze laat alles uit haar handen vallen in een hopeloze poging haar broer te redden. Maar het is de vraag of hij degene is die redding nodig heeft…

In Broer van Esther Gerritsen staat, net als in veel van haar andere romans, familie centraal. De onderlinge verhoudingen tussen familieleden maken het voor haar mogelijk, alles te laten zien wat er tussen karakters moet gebeuren. Broer is een echte Esther Gerritsen, met scherpe en humoristische dialogen, een uitvergrote werkelijkheid, en het ongemakkelijke gevoel dat dit ook over jou gaat.

Details

Imprint

De Geus

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

24 mei 2019

ISBN

9789044542622

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 27 min

Bestandsgrootte

135 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Esther Gerritsen (1972) debuteerde in 2000 met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn (De Geus). Hierna volgden de romans Tussen Een Persoon, Normale dagen en De kleine miezerige god. Haar laatste drie romans werden alle genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, Superduif uit 2010, Dorst uit 2012 en haar meest recente roman Roxy.

In 2014 ontving Gerritsen de Frans Kellendonk-prijs, die driejaarlijks wordt toegekend aan een Nederlandstalige auteur met een literair oeuvre dat getuigt van een onafhankelijke en originele kijk op maatschappelijke of existentiële problematiek. Gerritsen heeft een wekelijkse column in de VPRO Gids. Ook schreef ze meerdere theaterteksten voor onder andere Keesen&Co en, samen met Saskia Diesing, het scenario voor de film Nena en de bewerking van haar roman Dorst.

Esther Gerritsen is sinds oktober 2014 samen met Tommy Wieringa het gezicht van de Nederlandse Boekenbon.

Meer auteur Esther Gerritsen Bekijk alles

Gebied 19

Gebied 19

Esther Gerritsen

€ 14,99
De terugkeer

De terugkeer

Esther Gerritsen

€ 14,99
De kleine miezerige god

De kleine miezerige god

Esther Gerritsen

€ 13,99
Roxy

Roxy

Esther Gerritsen

€ 10,99