Wat je van bloed weet
Wat je van bloed weet

Wat je van bloed weet

Voor luisteraars met gehoorverlies

Wat je van bloed weet is een roman over machteloosheid in familieverhoudingen en over de vraag of je jezelf ooit uit die verhoudingen kunt bevrijden. Het is Huffs persoonlijkste werk tot nu toe.

Auteur

Philip Huff

Spreker

Philip Huff

Speelduur

7 uur 18 min

€ 15,99

Beschrijving

Op de openbare basisschool in Blaricum wordt de verteller van Wat je van bloed weet voor het eerst verliefd. Op de hockeyclub in Laren ontmoet hij Cato de Witte, van wie hij weet dat zij het voor hem is. Samen doorlopen ze de middelbare school in Bussum. Intussen woont hij in een groot, vrijstaand huis, met een rieten kap en een grote tuin, samen met zijn ogenschijnlijk welvarende familie. Maar de buren kunnen niets horen.

Wat je van bloed weet is een roman over opgroeien in een gewelddadig gezin, over de wording van kind tot man, en over de liefde - de liefde voor Cato, maar ook voor Alexander, de jongere broer van de verteller en hun zus, Emilie. Het is een roman over machteloosheid in familieverhoudingen en over de vraag of je jezelf ooit uit die verhoudingen kunt bevrijden. Wat je van bloed weet is Philip Huffs persoonlijkste roman tot nu toe. Philip Huff (1984) is schrijver en regisseur. Hij schrijft onder meer voor NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer, Hollands Maandblad, The New York Review of Books en The Paris Review. Hij publiceerde de romans Dagen van gras (genomineerd voor de Academica Debutantenprijs), Niemand in de stad (winnaar Dioraphte Prijs, verfilmd door Michiel van Erp) en Boek van de doden (keuze van het jaar 2014 van HUMO), de verhalenbundel Goed om hier te zijn en de essaybundel Het verdriet van anderen.

Details

Imprint

Prometheus

Uitgever

Prometheus, Uitgeverij

Publicatiedatum

25 november 2022

ISBN

9789044653243

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 18 min

Bestandsgrootte

1003 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Philip Huff Bekijk alles

Dagen van gras

Philip Huff

€ 9,99
3PAK 2023: Gameplan

3PAK 2023: Gameplan

Philip Huff

€ 0,00
3PAK 2023

3PAK 2023

Rima Orie, Marie Lotte Hagen

€ 0,00
Juni

Juni

Philip Huff

€ 7,99

Meer spreker Philip Huff Bekijk alles

Wat je van bloed weet

Wat je van bloed weet

Philip Huff

€ 15,99