Luistervoorbeeld

Mama's laatste omhelzing

Over emoties bij dieren en wat ze ons zeggen over onszelf
Auteur Frans de Waal
Voorlezer Louis van Beek
Speelduur 11u 22m 19s
€ 14,99

Beschrijving

In Mama’s laatste omhelzing richt Frans de Waal zich op het rijke emotionele leven van dieren. Het boek opent met het dramatische afscheid in Burgers’ Zoo tussen Mama, een stervende 59-jarige chimpansee, en Jan van Hooff, de bekende hoogleraar biologie. Hun laatste ontmoeting werd gefilmd en vervolgens door miljoenen mensen bekeken. Na zijn succesvolle boek Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?, brengt de Waal met Mama’s laatste omhelzing onder de aandacht dat mensen ook emotioneel meer verwant zijn aan dieren dan we denken.

Frans de Waal interpreteert gezichtsuitdrukkingen en vertelt over de emotionele kanten van dierlijke én menselijke omgangsvormen. Hij ziet geen fundamenteel verschil tussen dierlijke en menselijke emoties en bespreekt de gevolgen van deze visie voor de manier waarop we met dieren omgaan. Dankzij de vele voorbeelden en de heldere taal van De Waal is Mama’s laatste omhelzing niet alleen een feest om te lezen, maar verandert het ook voorgoed onze kijk op het gevoelsleven van dieren.

Details

UitgeverAtlasContact
Publicatiedatum 28 mei 2019
ISBN 9789045039916
Taal Nederlands
Speelduur 11u 22m 19s
Bestandsgrootte 625 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Frans de Waal
Frans de Waal

Frans de Waal (1948) is een wereldberoemde Amerikaans-Nederlandse bioloog en hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta. Hij schreef onder meer de bestsellers De bonobo en de tien geboden, De aap in ons, Een tijd voor empathie en Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?. Frans de Waal was in 2017 een indrukwekkende en zeer goed bekeken Zomergast.

Toon aanbod