Anders
Anders

Anders

Gender door de ogen van een primatolooog

Frans De Waal laat zien dat genderverschillen een biologische basis hebben, de evolutionaire biologie draagt daarmee bij aan een genuanceerder cultureel begrip van gender.

Auteur

Frans de Waal

Spreker

Louis van Beek

Vertaler

Albert Witteveen

Speelduur

12 uur 42 min

€ 14,99

Beschrijving

Frans de Waal buigt zich over verschillen in sekse en gender bij de mens en andere dieren. Hij maakt hierbij gebruik van zijn grote kennis van onze naaste verwanten: chimpansees en bonobo’s. Wat is het geheim van de door vrouwen geleide vreedzame samenleving van bonobo’s? En wat kunnen wij mensen leren van mannelijke dominantie en territorialiteit bij chimpansees? Tegenwoordig wordt vaak beweerd dat genderverschillen het resultaat zijn van sociale vorming, maar De Waal toont aan dat het een biologische basis heeft. Hij behandelt onderwerpen als genderidentiteit, seksualiteit, gendergerelateerd geweld, vriendschap en zorgzaamheid, en laat overtuigend zien dat de evolutionaire biologie bijdraagt aan een genuanceerder cultureel begrip van gender.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

7 maart 2023

ISBN

9789045046495

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 42 min

Bestandsgrootte

698 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Frans de Waal (1948 - 2024) was een wereldberoemde Amerikaans-Nederlandse bioloog en hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta. Hij schreef onder meer de bestsellers 'Chimpanseepolitiek', 'De bonobo en de tien geboden', 'De aap in ons', 'Een tijd voor empathie' en 'Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?'. Frans de Waal was in 2017 een indrukwekkende en zeer goed bekeken Zomergast. In 2019 verscheen zijn boek over emoties bij dier en mens: 'Mama's laatste omhelzing'. In mei 2022 verscheen zijn laatste werk 'Anders'. Frans de Waal overleed op 14 maart 2024 in zijn woonplaats Atlanta.

Meer auteur Frans de Waal Bekijk alles

De bonobo en de tien geboden
€ 14,99
Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?
3.0
€ 14,99
Mama's laatste omhelzing

Mama's laatste omhelzing

Frans de Waal

€ 14,99

Meer spreker Louis van Beek Bekijk alles

Leven in de rouwerij

Leven in de rouwerij

Marieke Foppen, Marieke van Lierop

€ 14,99
De stad en zijn onvaste muren
€ 15,99
De zoon van Sinterklaas
€ 6,99
De grote Gatsby

De grote Gatsby

F. Scott Fitzgerald

€ 9,99