Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn
Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn
Nog geen luistervoorbeeld

Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn

Een toegankelijk boek voor iedereen die meer wil weten over dieren en intelligentie. Dankzij de vele voorbeelden en grote liefde voor het dierenrijk een groot plezier om naar te luisteren.

€ 14,99

Beschrijving

In ‘Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?’ maakt Frans de Waal een balans op: wat is het verschil tussen menselijke en dierlijke intelligentie, en vooral: hoe komen we daarachter? Kan een octopus gereedschap gebruiken? Weten chimpansees wat eerlijk is? Kan een vogel raden wat een andere vogel weet? Voelen ratten empathie met hun vrienden? Niet zo lang geleden zou het antwoord op al deze vragen ‘Nee’ geweest zijn, maar nu zijn we er niet meer zo zeker van. Het zijn vragen die Frans de Waal al zijn hele carrière bezighouden. De laatste jaren heeft het onderzoek naar dierlijke intelligentie een grote vlucht genomen. Onderzoekers proberen zich steeds meer te verplaatsen in het standpunt van dieren en als je goed kijkt, blijken dieren een stuk slimmer te zijn dan we dachten. ‘Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?’ is een fascinerend boek dat je op een werkelijk andere manier laat kijken naar wat dier én mens kunnen.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

12 april 2023

ISBN

9789045048901

Taal

Nederlands

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Frans de Waal (1948) is een Amerikaans-Nederlandse bioloog en hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta. Hij schreef onder meer de bestsellers 'De bonobo en de tien geboden', 'De aap in ons', 'Een tijd voor empathie', 'Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?', 'Mama's laatste omhelzing' en 'Anders'. Frans de Waal was in 2017 een indrukwekkende en zeer goed bekeken Zomergast.

Meer auteur Frans de Waal Bekijk alles

Anders

Anders

Frans de Waal

€ 14,99
€ 14,99
Mama's laatste omhelzing

Mama's laatste omhelzing

Frans de Waal

€ 14,99

Meer spreker Louis van Beek Bekijk alles

Weerborstels

Weerborstels

A.F.Th. van der Heijden

€ 9,99
Anders

Anders

Frans de Waal

€ 14,99

Leven toevoegen aan de dagen

Sander de Hosson, Els Quaegebeur

€ 13,99
Een simpel leven

Een simpel leven

Roderick Nieuwenhuis

€ 14,99