Ode aan de verliezer
Ode aan de verliezer

Ode aan de verliezer

Levenslessen uit Bijbelverhalen over hoop, twijfel en succes

Verheij laat zien dat Bijbelverhalen ons aansporen om oog te hebben voor het kwetsbare: in de wereld, in anderen en in jezelf.

Auteur

Alain Verheij

Spreker

Alain Verheij

Speelduur

6 uur 51 min

€ 14,99

Beschrijving

In ‘Ode aan de verliezer’ kijkt Alain Verheij met een frisse blik naar de Bijbel. Hoe moet ik leven? Hoe houd ik hoop? Waar vind ik vrijheid? Het zijn vragen van nu, maar ze zijn niet nieuw. De Bijbel staat al vol verhalen waarin zulke levensvragen onderzocht worden, betoogt Verheij. Zijn hervertelling – vol vaart, met humor, empathie en bravoure – begint bij de eerste twee Bijbelse broers: Kaïn en Abel. De eerste is sterk, succesvol, zelfredzaam en assertief. De tweede weet zich helemaal niet te redden. Toch maken de Bijbelschrijvers juist van hem, en van de Abels die na hem kwamen, een held. Het is een van de belangrijkste lessen die de Bijbel ons leert: zie en hoor de Abels, wees niet bang om er zelf soms een te zijn. Heel wonden als de Samaritaan, heb je naasten lief en zelfs je vijanden, heb de moed van Debora en het rechtvaardigheidsgevoel van Mozes. Verheij laat zien dat Bijbelverhalen ons aansporen om oog te hebben voor het kwetsbare: in de wereld, in anderen en in jezelf.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

7 november 2020

ISBN

9789045043593

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 51 min

Bestandsgrootte

565 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Alain Verheij (1989) is schrijver, journalist, blogger, dominee en zelfbenoemd ‘Theoloog des Twitterlands’. Hij studeerde Theologie en Bijbelstudies, is gespecialiseerd in de Hebreeuwse Bijbel en Ugaritische taal en doet op dit moment promotieonderzoek naar dat laatste onderwerp aan de Universiteit van Leiden. Verheij is lid van het Theologisch Elftal van Trouw en is een van de curatoren van de Blendle-rubriek Geest. Wekelijks is hij als huisdeskundige op gebied van religie te horen bij De ochtend op Radio 1. Zijn debuut 'God en ik' werd genomineerd voor de Socratesbeker en gekroond tot het ‘beste theologische boek van het jaar’. In 2020 verscheen zijn tweede boek, 'Ode aan de verliezer', gevolgd door 'Geld en go€d' (2022). "De zin van ziekte" verscheen maart 2024

Meer auteur Alain Verheij Bekijk alles

God en ik
5.0

God en ik

Alain Verheij

€ 9,99
Geld en goed

Geld en goed

Alain Verheij

€ 13,99

Meer spreker Alain Verheij Bekijk alles

God en ik
5.0

God en ik

Alain Verheij

€ 9,99
Geld en goed

Geld en goed

Alain Verheij

€ 13,99