Geld en goed
Geld en goed

Geld en goed

Hoe we de wereld echt kunnen verrijken

Theoloog Alain Verheij zoekt in Bijbelverhalen naar tijdloze lessen over een goede, rechtvaardige omgang met geld. Want onze tijden zijn veranderd, onze complexe relatie met geld is dat niet.

Auteur

Alain Verheij

Spreker

Alain Verheij

Speelduur

4 uur 45 min

€ 13,99

Beschrijving

In Geld en go€d onderzoekt Alain Verheij hoe mensen met hun geld omgaan, wat geld met ons doet, en hoe we de wereld mooier kunnen maken door anders naar geld te kijken. Als theoloog zoekt hij op een plek die niet iedere moderne lezer verwacht: in eeuwenoude Bijbelverhalen. Die blijken talloze goede inzichten over geld te bevatten. Daarbij duiken Mozes en Jezus steeds weer op, twee visionairs die hartstochtelijk verlangden naar een nieuwe manier van (samen)leven. Verheij vertolkt hun eigenwijze gedachten met humor en passie, waarbij ze steeds verrassend actueel blijken. Soepel loodst hij de lezer via Romeinse belastingen en manna langs de toeslagenaffaire en bitcoin. De tijden zijn dan misschien wel veranderd, de mensen zijn dat niet. Nog altijd hebben we een complexe relatie met ons geld – nog altijd verlangen we naar rust, rechtvaardigheid en vrijheid.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

3 mei 2022

ISBN

9789045047157

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 45 min

Bestandsgrootte

392 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Alain Verheij (1989) is schrijver, journalist, blogger, dominee en zelfbenoemd ‘Theoloog des Twitterlands’. Hij studeerde Theologie en Bijbelstudies, is gespecialiseerd in de Hebreeuwse Bijbel en Ugaritische taal en doet op dit moment promotieonderzoek naar dat laatste onderwerp aan de Universiteit van Leiden. Verheij is lid van het Theologisch Elftal van Trouw en is een van de curatoren van de Blendle-rubriek Geest. Wekelijks is hij als huisdeskundige op gebied van religie te horen bij De ochtend op Radio 1. Zijn debuut 'God en ik' werd genomineerd voor de Socratesbeker en gekroond tot het ‘beste theologische boek van het jaar’. In 2020 verscheen zijn tweede boek, 'Ode aan de verliezer', gevolgd door 'Geld en go€d' (2022). "De zin van ziekte" verscheen maart 2024

Meer auteur Alain Verheij Bekijk alles

God en ik
5.0

God en ik

Alain Verheij

€ 9,99
Ode aan de verliezer

Ode aan de verliezer

Alain Verheij

€ 14,99

Meer spreker Alain Verheij Bekijk alles

God en ik
5.0

God en ik

Alain Verheij

€ 9,99
Ode aan de verliezer

Ode aan de verliezer

Alain Verheij

€ 14,99