God en ik
God en ik

God en ik

Wat je als weldenkende 21e-eeuwer kunt leren van de Bijbel

De diepgaande wijsheid van de Bijbel wordt door Alain Verheij in glashelder proza verwoord in de taal en naar de wereld van de moderne tijd. Enthousiast, goed verteld en zeer aanstekelijk.

Auteur

Alain Verheij

Spreker

Alain Verheij

Speelduur

5 uur 46 min

€ 9,99

Beschrijving

God en ik van theoloog en schrijver Alain Verheij neemt de volgende vraag als uitgangspunt: wat bezielt een 21e-eeuwse westerling om zich nog te verdiepen in verhalen over God? Verheij is zelf misschien wel het meest nieuwsgierig naar het antwoord op die vraag. In God en ik schrijft hij persoonlijk, kritisch en een tikje ironisch over zijn geloof. Met een scherp oog analyseert hij onze tijd en ziet hoe de christelijke verhalen en gebruiken wel degelijk iets te zeggen hebben over de wereld van nu. Zo kun je de vastentijd zien als een ‘detox’ die zorgt voor meer zelfreflectie en solidariteit, en zetten verhalen over Jezus, Job, Mozes en Petrus aan tot denken over hoop, vertrouwen en volharding. Al eeuwenlang putten mensen kennis, goede raad, hoop en troost uit de Bijbel. Aan de hand van deze oude verhalen werpt God en ik licht op hedendaagse levensvragen.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

1 juli 2022

ISBN

9789045047812

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 46 min

Bestandsgrootte

476 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Alain Verheij (1989) is schrijver, journalist, blogger, dominee en zelfbenoemd ‘Theoloog des Twitterlands’. Hij studeerde Theologie en Bijbelstudies, is gespecialiseerd in de Hebreeuwse Bijbel en Ugaritische taal en doet op dit moment promotieonderzoek naar dat laatste onderwerp aan de Universiteit van Leiden. Verheij is lid van het Theologisch Elftal van Trouw en is een van de curatoren van de Blendle-rubriek Geest. Wekelijks is hij als huisdeskundige op gebied van religie te horen bij De ochtend op Radio 1. Zijn debuut 'God en ik' werd genomineerd voor de Socratesbeker en gekroond tot het ‘beste theologische boek van het jaar’. In 2020 verscheen zijn tweede boek, 'Ode aan de verliezer', gevolgd door 'Geld en go€d' (2022). "De zin van ziekte" verscheen maart 2024

Meer auteur Alain Verheij Bekijk alles

Geld en goed

Geld en goed

Alain Verheij

€ 13,99
Ode aan de verliezer

Ode aan de verliezer

Alain Verheij

€ 14,99

Meer spreker Alain Verheij Bekijk alles

Geld en goed

Geld en goed

Alain Verheij

€ 13,99
Ode aan de verliezer

Ode aan de verliezer

Alain Verheij

€ 14,99