Het boek der tranen
Het boek der tranen

Het boek der tranen

Huilen is het meest menselijke gedrag dat er is. Heather Christle onderzocht de rol van tranen in onze samenleving. Ze leert ons verlies, rouw, kunst, en ook vreugde beter te begrijpen.

Auteur

Heather Christle

Spreker

Julika Marijn

Vertalers

Helen Zwaan, Koen Boelens

Speelduur

3 uur 45 min

€ 12,99

Beschrijving

In ‘Het boek der tranen’ onderzoekt Heather Christle het meest menselijke gedrag dat er is: huilen. In een mozaïek van wetenschap, poëzie, geschiedenis, literatuur, populaire cultuur en gesprekken met vrienden onderzoekt Christle de rol van tranen in onze samenleving. Haar culturele analyse is verweven met het verhaal over haar rouw om het verlies van haar beste vriend door zelfmoord, haar zwangerschap en de geboorte van haar eerste kind, en haar depressie. Haar eerlijke, poëtische en associatieve stukjes leren ons verlies, rouw, kunst, en ook vreugde beter te begrijpen.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

11 november 2020

ISBN

9789045044002

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 45 min

Bestandsgrootte

309 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Heather Christle (1980) schrijft poëzie en geeft les in creatief schrijven aan de Emory University in Atlanta. Van haar hand verschenen de bundels 'The Difficult Farm', het met de Believer Poetry Award bekroonde 'The Trees The Trees', 'What is Amazing' en 'Heliopause'. Haar gedichten verschenen in The New Yorker, London Review of Books en vele andere tijdschriften. 'Het boek der tranen' is haar eerste non-fictieboek.

Meer spreker Julika Marijn Bekijk alles

Gesprekken over de liefde
€ 14,99
Happi.kids

Happi.kids

Happinez

€ 15,99
Hoe word je een succesvol schrijver?
€ 3,99
Rendez-vous

Rendez-vous

Esther Verhoef

€ 12,99