Je brein de baas
Je brein de baas

Je brein de baas

Over de rol van bewust denken

In Je brein de baas neemt neuropsycholoog André Aleman het op voor het bewuste denken. Aan de hand van de nieuwste inzichten laat hij zien dat wij meer zijn dan ons brein.

Auteur

André Aleman

Spreker

Frank Rigter

Speelduur

5 uur 38 min

€ 9,99

Beschrijving

Neuropsycholoog André Aleman neemt het op voor het bewuste denken. Onderzoek heeft eerder aangetoond dat juist onbewuste processen in ons brein een grote invloed kunnen hebben op ons gedrag. Daardoor zijn veel wetenschappers de rol van bewust denken gaan bagatelliseren: het heeft volgens hen slechts een gering effect op ons doen en laten. Dat betekent dat er van een vrije wil ook geen sprake kan zijn. In dit boek horen we een heel ander geluid: Aleman laat aan de hand van de nieuwste inzichten uit de hersenwetenschap zien dat het menselijk bewustzijn wel degelijk ons gedrag stuurt. Wat je doet en wie je bent, heeft veel te maken met wat je denkt en wilt. Sterker nog, we kunnen bewust ons eigen denken en doen beïnvloeden om onze doelen te bereiken. Hoewel onbewuste processen zeker een rol spelen, laat Aleman zien dat bewust denken die onbewuste processen in goede banen kan leiden. Mindfulness en spiritualiteit kunnen daarbij behulpzaam zijn. Het feit dat ons brein ‘bezield’ is, maakt ons uniek.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

16 juni 2022

ISBN

9789045045092

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 38 min

Bestandsgrootte

310 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

André Aleman (1975) is hoogleraar cognitieve neuropsychiatrie aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij doet onderzoek naar waarneming, emotie en cognitieve controle bij mensen met psychiatrische problemen en bij ouderen met geheugenachteruitgang. In 2006 ontving hij de prestigieuze European Young Investigator Award van de European Science Foundation voor zijn onderzoek. In 2017 werd hij benoemd tot lid van de KNAW. 'Het seniorenbrein' was een grote bestseller die in 9 talen vertaald is.

Meer auteur André Aleman Bekijk alles

Het seniorenbrein

Het seniorenbrein

André Aleman

€ 9,99
Wie is hier nou verward?

Wie is hier nou verward?

André Aleman

€ 14,99

Meer spreker Frank Rigter Bekijk alles

Ongeduld

Stefan Zweig

€ 9,99
De Valhallamoorden

De Valhallamoorden

Alexander Olbrechts

€ 12,95
Uitgeblu(t)st

Uitgeblu(t)st

Luc Wachtelaer

€ 9,99

Ossenkop

Manik Sarkar

€ 11,99