Wie is hier nou verward?
Wie is hier nou verward?

Wie is hier nou verward?

10 misverstanden over hersenen en gedrag

André Aleman, auteur van 'Het seniorenbrein', ontzenuwt in 'Wie is hier nou verward' allerlei grote en minder grote misvattingen over ons brein en ons gedrag.

Auteur

André Aleman

Spreker

Frank Rigter

Speelduur

5 uur 7 min

€ 14,99

Beschrijving

André Aleman ontzenuwt allerlei grote en minder grote opvattingen over ons brein en ons gedrag. Want is het bijvoorbeeld echt zo dat een kind een taal veel makkelijker leert dan een volwassene? En is de angst van veel ouders terecht dat gamen slecht is voor een kinderbrein en het gebruik van suiker zo mogelijk nóg slechter? En wat valt er allemaal te zeggen over mensen met een psychose? Ja, die zijn verward, maar zijn alle verwarde mensen meteen een groot gevaar voor zichzelf of hun omgeving? Gelukkig niet, laat hoogleraar neuropsychiatrie en schrijver van ‘Het seniorenbrein’ André Aleman overtuigend zien in ‘Wie is nou hier verward?’ , het boek over tien misvattingen over onze bovenkamer. Wie is hier nou verward? Na beluistering van dit boek niemand meer. TIEN MISVERSTANDEN 1) ‘Kinderen leren een tweede taal veel makkelijker dan volwassenen’ 2) ‘Gamen is slecht voor je brein’ 3) ‘ADHD is geen biologische stoornis’ 4) ‘Sommige mensen leren en denken vooral met hun linker- en anderen vooral met hun rechterhersenhelft’ 5) ‘Het vrouwenbrein is heel anders/helemaal niet anders dan het mannenbrein’ 6) ‘Met hersenscans kun je gedachten lezen’ 7) ‘Bijna-doodervaringen bewijzen dat het menselijk bewustzijn los van de hersenen kan bestaan’ 8) ‘Mindfulness is een hype’ psychiatrie 9) ‘Mensen met een psychose zijn gevaarlijk’ 10) ‘Elektroshocktherapie is barbaars’

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

4 april 2022

ISBN

9789045046341

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 7 min

Bestandsgrootte

423 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

André Aleman (1975) is hoogleraar cognitieve neuropsychiatrie aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij doet onderzoek naar waarneming, emotie en cognitieve controle bij mensen met psychiatrische problemen en bij ouderen met geheugenachteruitgang. In 2006 ontving hij de prestigieuze European Young Investigator Award van de European Science Foundation voor zijn onderzoek. In 2017 werd hij benoemd tot lid van de KNAW.

Meer auteur André Aleman Bekijk alles

Je brein de baas

Je brein de baas

André Aleman

€ 9,99
Het seniorenbrein

Het seniorenbrein

André Aleman

€ 9,99

Meer spreker Frank Rigter Bekijk alles

Het D-day complot

Het D-day complot

Tomas Ross

€ 15,99
Zij die gaan sterven

Zij die gaan sterven

James Patterson

€ 12,99

Zevenpoot

Arnon Grunberg

€ 9,99
Ossenkop

Ossenkop

Manik Sarkar

€ 11,99