Het brilletje van Tsjechov
Het brilletje van Tsjechov

Het brilletje van Tsjechov

Reizen door Rusland

Als geen ander weet Michel Krielaars, aan de hand van de grote Russische schrijver Tsjechov, de ziel te doorgronden van dit getormenteerde volk.

Auteur

Michel Krielaars

Spreker

Ad Knippels

Speelduur

12 uur 26 min

€ 12,99

Beschrijving

Voor zijn reizen door Rusland kon Michel Krielaars zich geen betere gids wensen dan Anton Tsjechov. De grote Russische schrijver wist als geen ander de aard van zijn land en landgenoten te doorgronden. Hij zag luiheid, dronkenschap, ontrouw, racisme en antisemitisme, maar ook veerkracht en relativeringsvermogen. Met Tsjechovs blik reist Krielaars zijn held achterna. Hij spreekt arbeiders, winkeliers en boeren, die moeite hebben te overleven in een archaïsche maatschappij, en ontmoet ook burgemeesters, oppositiepolitici, artsen en leraren, die hun uiterste best doen hun land te veranderen. Het resulteert in een bewogen en weemoedig verslag van een land dat in beweging probeert te komen, maar nog altijd vastgeroest zit in een mentaliteit die in veel opzichten dateert uit de Middeleeuwen.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Uitgeverij Pluim

Publicatiedatum

7 januari 2022

ISBN

9789045046297

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 26 min

Bestandsgrootte

1024 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Tags

Over de auteur

Michel Krielaars (1961) is chef Boeken van NRC Handelsblad en was daarvoor jarenlang correspondent in Rusland. Eerder verschenen zijn romans Meeuw, En het dansen gaat door en Afkomst, zijn verhalenbundel Vanillevla met frambozen en zijn non-fictiedebuut Het brilletje van Tsjechov. Reizen door Rusland, waarmee hij lovende kritieken oogstte en de Bob den Uyl Prijs 2015 won.

Meer auteur Michel Krielaars Bekijk alles

Het Rusland van Poetin

Het Rusland van Poetin

Marc Jansen, Michel Krielaars

€ 20,00

Meer spreker Ad Knippels Bekijk alles

Tussen de regels

Tussen de regels

Donna Leon

€ 9,99
Ik aanbid je

Ik aanbid je

Donna Leon

€ 9,99
Over mijn lijk

Over mijn lijk

Jeffrey Archer

€ 14,99
Hoe migratie echt werkt
€ 14,99