Luistervoorbeeld

Wij zijn ons brein

Van baarmoeder tot alzheimer
Auteur Dick Swaab
Spreker Johannes Sneekes
Speelduur 15u 29m 30s
€ 14,99

Beschrijving

Het verhaal van je leven is het verhaal van je brein. Dat begint in de baarmoeder, waar de hersenen gevormd worden op een manier die bepalend is voor de rest van je leven. Dick Swaab volgt in ‘Wij zijn ons brein’ de mens vanaf de conceptie tot en met de dood. Wat zijn de bedreigingen voor het kind in de baarmoeder? Hoe zit het met de hersenen van pubers, wat gebeurt er als je verliefd bent, hoe zijn homo- en heteroseksualiteit te verklaren en wat gebeurt er wanneer alzheimer toeslaat? De zin en onzin van therapieën, antidepressiva en alternatieve geneeswijzen, agressie, moreel gedrag en geloof, meditatie, hersenbeschadiging, psychische problemen en bijna-dood-ervaringen: alles wordt beschreven in ‘Wij zijn ons brein’.

Details

ImprintAtlas Contact
UitgeverAtlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum 1 april 2022
ISBN 9789045046501
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 15u 29m 30s
Bestandsgrootte 850 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Dick Swaab

Prof. dr. Dick Swaab (1944) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, promoveerde in 1970 en haalde in 1972 zijn artsexamen. In 1979 werd hij benoemd tot hoogleraar Neurobiologie aan diezelfde universiteit. Deze functie bekleedde hij tot juni dit jaar, toen hij met een afscheidsrede met emiritaat ging. Hij gaat echter met zijn hele onderzoeksgroep door. Swaab deed controversieel onderzoek naar onder meer de seksuele differentiatie van de hersenen van de mens. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met onderzoek naar depressie en Alzheimer. Naast zijn functie als hoogleraar was hij sinds 1978 directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek en richtte hij in 1985 de Hersenbank op.

Zijn boek Wij zijn ons brein (2010) gaat onder andere over hoe wij gedetermineerd worden door ons brein, en is een bestseller.

Toon aanbod