Luistervoorbeeld

Jij bent je brein

Alles wat je wilt weten over je hersenen
Auteur Dick Swaab, Jan Paul Schutten
Spreker Bouwien Begeman, Jeroen Kramer, Roan Pronk
Speelduur 2u 26m 28s
€ 9,99

Beschrijving

Jelle en Ionica Huygens moeten over twee weken een spreekbeurt over het brein houden. Ze sturen een mailtje naar Dick Swaab, de schrijver van het boek Wij zijn ons brein. Of hij snel even kan uitleggen hoe het brein werkt? Kun je je brein bijvoorbeeld trainen zodat je hogere cijfers haalt? Verraden je hersenen of je verliefd bent? Wat gebeurt er in een crimineel brein? Maar professor Swaab heeft het eigenlijk veel te druk om alle scholieren met hun huiswerk te helpen. De ontwikkeling van de hersenen, opmerkelijke hersenziekten en de oorsprong van ons gedrag: al deze thema's komen in dit luisterboek uitgebreid aan bod. Vol vaart en humor behandelen Dick Swaab (internationaal befaamd hersenonderzoeker die een team leidt aan het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen) en Jan Paul Schutten (kinderboekenauteur) ook lastige onderwerpen als de vrije wil en het religieuze brein. Zo maken zij van 'Jij bent je brein' een prachtige mix van alles wat jongeren móéten weten en over alles wat zij wíllen weten over de hersenen.

Details

ImprintOlympus
UitgeverAtlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum 18 september 2020
ISBN 9789045043548
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 26m 28s
Bestandsgrootte 303 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Dick Swaab

Prof. dr. Dick Swaab (1944) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, promoveerde in 1970 en haalde in 1972 zijn artsexamen. In 1979 werd hij benoemd tot hoogleraar Neurobiologie aan diezelfde universiteit. Deze functie bekleedde hij tot juni dit jaar, toen hij met een afscheidsrede met emiritaat ging. Hij gaat echter met zijn hele onderzoeksgroep door. Swaab deed controversieel onderzoek naar onder meer de seksuele differentiatie van de hersenen van de mens. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met onderzoek naar depressie en Alzheimer. Naast zijn functie als hoogleraar was hij sinds 1978 directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek en richtte hij in 1985 de Hersenbank op.

Zijn boek Wij zijn ons brein (2010) gaat onder andere over hoe wij gedetermineerd worden door ons brein, en is een bestseller.

Toon aanbod