Nederlanders in de Spaanse burgeroorlog
Nederlanders in de Spaanse burgeroorlog

Nederlanders in de Spaanse burgeroorlog

Op meeslepende wijze volgt dit boek Nederlandse strijders in de Spaanse Burgeroorlog. Over de motivatie van de strijders, de kille ontvangst bij hun terugkeer en hun moeizame weg naar eerherstel.

Auteurs

Lodewijk Petram, Samuël Kruizinga

Spreker

Mathijs Deen

Speelduur

8 uur 4 min

€ 9,99

Beschrijving

Voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak bereikte eind jaren dertig, in Spanje, de politieke spanningen tussen fascisme en zijn tegenstanders al een kookpunt dat uitmondde in een jarenlange gruwelijke burgeroorlog. De strijd tussen de fascist Franco en de republiek bracht in links Europa vele buitenlandse strijders op de been, waaronder bekende namen als Ernest Hemingway en George Orwell. Maar aan de zijde van de republiek vochten ook Nederlanders. In dit boek worden de meeslepende verhalen van enkelen van hen gevolgd. Het vertelt over de motivatie van de strijders, de kille ontvangst die hun bij terugkeer wachtte en hun moeizame weg naar eerherstel.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

1 juni 2023

ISBN

9789045049557

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 4 min

Bestandsgrootte

443 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Lodewijk Petram (1981) studeerde economie en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. In 2011 verscheen van zijn hand De bakermat van de beurs, dat bekroond werd met de Dirk Jacob Veegens Prijs. Petram schreef daarna De vergeten bankencrisis (2016), dat op de shortlist stond van de Libris Geschiedenis Prijs, en De oorlog tegemoet (2020).

Foto: Bert Wisse.

Meer spreker Mathijs Deen Bekijk alles

Onder de mensen

Onder de mensen

Mathijs Deen

€ 13,99
De redder

De redder

Mathijs Deen

€ 15,99
Razende storm

Razende storm

Arnaldur Indriðason

€ 13,99
Engelenhaar

Engelenhaar

Bart Chabot

€ 17,99