Een kleine geschiedenis van bijna alles
Een kleine geschiedenis van bijna alles

Een kleine geschiedenis van bijna alles

Eén van 's werelds meest geliefde schrijvers en bestsellerauteur Bill Bryson maakt zijn ultieme reis - naar de meest boeiende en onoplosbare vragen die de wetenschap probeert te beantwoorden.

Serie

Auteur

Bill Bryson

Spreker

Johannes Sneekes

Vertaler

Servaas Goddijn

Speelduur

21 uur 47 min

€ 14,99

Beschrijving

In 'Een kleine geschiedenis van bijna alles' onderneemt Bill Bryson zijn meest avontuurlijke reis tot nu toe: die door het leven zelf. Met hetzelfde enthousiasme en dezelfde nieuwsgierigheid als waarmee hij vele landen op de wereld bezocht en beschreef, legt hij nu de geschiedenis van het leven op aarde vast. Al zijn hele leven heeft Bryson zich afgevraagd of het mogelijk was de essentiële onderwerpen van belangrijke wetenschappen als geologie, scheikunde, paleontologie en astronomie, waarin de geheimen van het leven besloten liggen, op een duidelijke en spannende manier op te schrijven. Het resultaat van deze jarenlange obsessie is dit boek, waarin Bryson deze ingewikkelde zaken niet alleen ontsluiert maar ze ook op heldere, spannende en meeslepende wijze beschrijft. Hoe kunnen ze weten hoe en wanneer het heelal begon en hoe het was toen het begon? Hoe weten ze wat er zich in een atoom afspeelt? En dan nog de vraag - misschien wel bovenal - hoe kan het dat wetenschappers vaak van alles lijken te weten, maar nog steeds geen aardbeving kunnen voorspellen of ons zelfs maar vertellen of we een paraplu moeten meenemen naar de races van volgende week woensdag?

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

5 maart 2024

ISBN

9789045050669

Taal

Nederlands

Speelduur

21 uur 47 min

Bestandsgrootte

1197 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Bill Bryson (1951) is de auteur van de moderne klassieker 'Een kleine geschiedenis van bijna alles', waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht werden. Ook schreef hij onder meer 'Terug in Amerika', 'Een huis vol', 'De zomer van 1927' en 'Het lichaam'.

Meer auteur Bill Bryson Bekijk alles

Het lichaam

Het lichaam

Bill Bryson

€ 16,99

Meer spreker Johannes Sneekes Bekijk alles

Heerlijke nieuwe wereld

Heerlijke nieuwe wereld

Aldous Huxley

€ 14,99
Wij zijn ons brein

Wij zijn ons brein

Dick Swaab

€ 14,99
Timboektoe

Timboektoe

Paul Auster

€ 9,99
Wij zijn de wereld

Wij zijn de wereld

Jostein Gaarder

€ 15,99