Luistervoorbeeld

Ilios & Odysseus

Auteur Imme Dros
Spreker Francis Broekhuijsen
Speelduur 11u 32m
€ 13,99

Beschrijving

Ilios, Het verhaal van de Trojaanse oorlog en Odysseus, een man van verhalen: Dros' veelgeprezen Homerosbewerkingen, nu samen in één luisterboek.
Ilios gaat over het tienjarige beleg van Troje. De Grieken proberen de geschaakte Helena terug te halen. Maar het is vooral het verhaal van de schitterende list die Odysseus verzint om in een houten paard Griekse manschappen Troje binnen te smokkelen. Het leidde tot de val van Troje en tot eeuwige roem voor Odysseus.
Odysseus is het verhaal over de geslepen koning van het eiland Ithaka, die zijn vrouw en zoontje achterliet om met de andere Griekse vorsten de stad Troje te belegeren. In de twintig jaar dat hij weg was ontstonden er veel verhalen over hem, en beleefde hij zelf veel om over te vertellen.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 14 augustus 2019
ISBN 9789045122304
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 13 tot 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 32m
Bestandsgrootte 634 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Er zijn veel jeugdboeken die zijn gebaseerd op de Odyssee. De mooiste schreef Imme Dros, bij wie proza poëtisch kan zijn en als muziek kan klinken. Haar Odyssee is een held die uit taal bestaat. Een held van mythische omvang, die betovert met woorden, zinnen en klank.' - De Groene Amsterdammer


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Imme Dros

Imme Dros (1936) is een veelgelezen en -bekroond schrijfster, die de klassieke oudheid voor iedereen toegankelijk maakte. Zij deed dat ook met haar vertaling van de Odysseia van Homeros, die integraal op cd’s werd uitgebracht, voorgelezen door Ton Lutz.

Toon aanbod