Luistervoorbeeld

De boogschutter van Hirado

Auteur Rob Ruggenberg
Spreker Ad Knippels
Speelduur 7u 59m 36s
€ 12,99

Beschrijving

Reyer wordt door zijn vader naar Hirado gestuurd, een eiland vlak voor de Japanse kust. Daar kan hij werken als leerling-koopman voor de VOC, en misschien wel rijk worden. Onderweg krijgt hij van een piraat een brief die hij in Japan moet bezorgen.

Sakura is de dochter van een samoerai. Haar vader wil dat ze trouwt met een Hollandse koopman zodat ze in de gaten kan houden wat er allemaal gebeurt en besproken wordt in de handelspost van de VOC. Maar Sakura wil niet met een veel te oude vieze man trouwen. En al helemaal niet als ze Reyer heeft gezien. Het is liefde op het eerste gezicht.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 14 januari 2019
ISBN 9789045122397
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 59m 36s
Bestandsgrootte 439 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Het verhaal is ruig, maar ook romantisch. Achterin het boek vertelt Rob Ruggenberg dat een deel van zijn personages ook echt heeft bestaan. Dat maakt zijn verhaal extra bijzonder' - Kidsweek


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Rob Ruggenberg

Rob Ruggenberg (1946-2019) was dagblad-journalist en auteur van historische jeugdromans.

Na de middelbare school is Rob Ruggenberg zes jaar radiotelegrafist geweest bij de Koninklijke Marine. Daarna woonde hij in Israël en in Zuid-Afrika. Teruggekeerd in Nederland werd hij journalist en werkte hij bij diverse dagbladen. In 2006 werd hij fulltime jeugdboekenschrijver. Hij debuteerde met Het verraad van Waterdunen, dat meteen werd genomineerd voor de Thea Beckmanprijs voor de beste historische jeugdroman van het jaar.

Toon aanbod