Luistervoorbeeld

Haaieneiland

Auteur Rob Ruggenberg
Spreker Ad Knippels
Speelduur 7u 14m 47s
€ 12,99

Beschrijving

1722. Roemer is matroos op een van drie schepen die op ontdekkingsreis zijn in de Stille Zuidzee. Al maanden varen ze daar rond en het leven aan boord wordt steeds zwaarder. Het regent en stormt, het eten is bedorven, de matrozen worden afgebeuld en velen hebben scheurbuik. Als een van de schepen op een klif loopt en vergaat, grijpt Roemer zijn kans en loopt weg. Met vier anderen blijft hij achter op een klein koraaleiland.

Het eiland lijkt een klein paradijs: het is groen, er is eten in overvloed en er worden parels gevonden. Roemer sluit vriendschap met een meisje van het eiland en ontdekt dat het er levensgevaarlijk is – en niet alleen omdat de zee er vol zit met haaien...

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 28 februari 2019
ISBN 9789045122403
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 4 tot 6 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 14m 47s
Bestandsgrootte 398 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Je gaat helemaal op in Ruggenbergs genadeloze, paradijselijke wereld' - Trouw


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Rob Ruggenberg

Rob Ruggenberg (1946-2019) was dagblad-journalist en auteur van historische jeugdromans.

Na de middelbare school is Rob Ruggenberg zes jaar radiotelegrafist geweest bij de Koninklijke Marine. Daarna woonde hij in Israël en in Zuid-Afrika. Teruggekeerd in Nederland werd hij journalist en werkte hij bij diverse dagbladen. In 2006 werd hij fulltime jeugdboekenschrijver. Hij debuteerde met Het verraad van Waterdunen, dat meteen werd genomineerd voor de Thea Beckmanprijs voor de beste historische jeugdroman van het jaar.

Toon aanbod