Luistervoorbeeld

Negen Open Armen

Auteur Benny Lindelauf
Spreker Peggy Vrijens
Speelduur 5u 42m 56s
€ 14,99

Beschrijving

De zusjes Fing, Muulke en Jes verhuizen steeds opnieuw. Deze keer komen ze met hun vader, oma en vier broers in een verwaarloosd huis ver buiten de stad terecht waarin niemand anders wil wonen: het huis van Negen Open Armen.
Muulke weet zeker dat Negen Open Armen vervloekt is, want algauw stapelt zich ramp op ramp. Het lijkt erop dat een nieuw verhuizing niet lang op zich zal laten wachten. Zeker als de zusjes in de kelder een lugubere ontdekking doen: een grafstaan met een geheimzinnige inscriptie.

Deze vondst is het begin van een wonderlijke ontdekkingstocht naar het verleden: een verhaal van zwervers, gifmengers en de verboden liefde van de zigeunerin Nienevee van Boete de Moere en de timmerman Sjar de Kroekesjtop.
De vloek die op het huis rust kan worden verbroken. Maar hoe zit het met de vloek die op hun eigen leven rust: de vloek van het eeuwige verhuizen?

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 7 oktober 2019
ISBN 9789045124445
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 42m 56s
Bestandsgrootte 471 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Negen Open Armen behoort tot de origineelste en meest indrukwekkende boeken die de afgelopen decennia voor de jeugd zijn geschreven.' - NRC Handelsblad

'Een echte familiekroniek is Negen Open Armen van Benny Lindelauf, over een groot Zuid-Limburgs gezin zonder moeder en met een vader van twaalf stielen en dertien ongelukken. Oma Mei heeft de touwtjes in handen. Haar geheimzinnige dorpsverhalen over vroeger doorkruisen op een indringende manier het leven van alledag. Een schitterend geschreven en warm boek, over een tijd toen de dagen trager waren en familie nog echt 'familie' was.' - De Morgen

'Wie sein grosser Landsmann Guus Kuijer, besitzt auch Benny Lindelauf die Gabe, seine Geschichten mit unverwechselbaren Charakteren zu bevölkeren, die er liebevoll entwickelt hat.' - Die Zeit


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Benny Lindelauf

Benny Lindelauf (1964) is een Nederlands schrijver van kinderboeken, woonachtig in Rotterdam. Lindelauf studeerde inrichtingswerk aan de Mikojelacademie en dans aan de Theaterschool in Amsterdam. Na te zijn afgestudeerd werkte hij mee aan verschillende (jeugd-)theaterproducties, zowel als acteur als als danser.

In 1998 verscheen zijn eerste boek Omhoogvaldag, waarna nog verschillende andere boeken verschenen. Naast kinderboeken schrijft Lindelauf ook teksten voor jeugdtheatergezelschappen. De historische roman Negen Open Armen is vertaald in zes talen, waaronder Tsjechisch en Koreaans. Ook andere boeken zijn in vertaling verschenen.

Toon aanbod