Luistervoorbeeld

Thomas en de laatste draken

Auteur Cornelia Funke
Spreker Sander de Heer
Speelduur 13u 45m 13s
€ 15,99

Beschrijving

Thomas begint samen met de zilveren draak Long en het koboldmeisje Zwavelkopje aan een gevaarlijke reis vol avonturen. Ze gaan op zoek naar een plek waar de laatste draken veilig kunnen leven. Een plek waar ze niet door de mensen bedreigd worden. Volgens oude verhalen moet ergens in de bergen van de Himalaya zo'n plaats zijn: het vaderland van de draken. Ze vertrekken bij volle maan, want draken kunnen alleen bij het licht van de maan vliegen.
Maar Netelbrand, de bloeddorstige gouden draak, is ook op zoek naar het vaderland van de draken. Want hij doet niets liever dan op draken jagen. En hij is Thomas, Long en Zwavelkopje al op het spoor...

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 15 augustus 2020
ISBN 9789045125275
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 13u 45m 13s
Bestandsgrootte 755 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Cornelia Funke

Cornelia Funke (1958) is een Duits kinder- en jeugdboekenschrijfster en illustrator.

Sinds haar boek De dievenbende van Scipio verscheen is Cornelia Funke behoorlijk beroemd geworden. Niet alleen in Duitsland, waar ze vandaan komt, maar ook o.a. in Engeland, Amerika, Japan, Zweden en Taiwan.

Cornelia Funke studeerde onderwijskunde aan de universiteit van Hamburg en stond een tijdlang voor de klas. Maar dankzij haar diploma voor Illustreren, een opleiding die ze volgde aan de kunstacademie, werd ze gevraagd boeken te illustreren. Dat inspireerde haar om zelf ook te gaan schrijven.

In 1999 verscheen het eerste boek van Cornelia Funke in het Nederlands: Ridderverhalen, een bundel verhalen over ridders en andere figuren uit de tijd van kastelen. Inmiddels heeft ze meer dan veertig boeken op haar naam staan. Van boeken voor beginnende lezers tot jongeren. De dievenbende van Scipio, waarvoor ze een Zilveren Griffel ontving, is verfilmd. Met Hart van Inkt won zij opnieuw een Zilveren Griffel. Van dit boek is in 2009 ook de verfilming in première gegaan. Cornelia Funke woont met haar twee kinderen in de Verenigde Staten.

Toon aanbod