Luistervoorbeeld

Meisje met de parel

Auteur Tracy Chevalier
Spreker Marieke de Kruijf
Speelduur 7u 50m 1s
€ 9,99

Beschrijving

De zestienjarige Griet treedt als dienstmeisje in dienst bij de vermaarde schilder Johannes Vermeer. Het beeldschone, protestantse meisje weet al snel een plek te veroveren binnen de katholieke familie. De kunstenaar raakt in de loop der jaren steeds meer gecharmeerd van haar schoonheid, en besluit haar te schilderen. De groeiende intimiteit tussen hen veroorzaakt spanning en onrust in het geordende huishouden, tot ergernis van Vermeers eigenzinnige vrouw Catharina.
Met een geweldig vermogen zich in te leven in het zeventiende-eeuwse Delft, vertelt Tracy Chevalier in Meisje met de parel het fictieve verhaal van een jonge vrouw die op de rand van haar volwassenheid een genie ontmoet.

Details

ImprintAW Bruna
UitgeverBruna Uitgevers B.V., A.W.
Publicatiedatum 21 oktober 2016
ISBN 9789046170922
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 50m 1s
Bestandsgrootte 430 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Tracy Chevalier

Tracy Chevalier (1962) groeide op in Washington DC. In 1984 verhuisde ze naar Londen, waar ze nu nog steeds woont met haar man en zoon. Haar roman Meisje met de parel (over het gelijknamige schilderij van Vermeer) verscheen in 39 landen in vertaling, werd een internationale besteller en werd verfilmd met onder anderen Scarlett Johansson. Ze schreef ook de romans Vallende engelen, De jonkvrouw en de eenhoorn en De onschuld. De laatste vluchtelinge is haar zevende roman.

Toon aanbod