Luistervoorbeeld

De mammoetjagers

De aardkinderen deel 3
SerieDe aardkinderen deel 3
Auteur Jean M. Auel
Voorlezer Dieuwertje Blok
Speelduur 32u 51m 35s
€ 10,99

Beschrijving

‘De lezer raakt onherroepelijk in de ban.’ (Algemeen Dagblad)

De serie De Aardkinderen vertelt het verhaal van het mysterie van het ontstaan van de mensheid en de harde strijd om in de prehistorie te overleven. Jean Auels boeken hebben al miljoenen lezers meegevoerd naar de boeiende prehistorische wereld van Ayla en haar tijdgenoten.

Ayla en Jondalar sluiten zich aan bij de stam van de Mamutiërs, de mammoetjagers. Ze worden gastvrij opgenomen en dankzij Ayla’s kennis van kruidenleer en heelkunde vindt zij snel haar draai in het stamleven. Maar op een ander vlak is het leven echter niet zo eenvoudig. Ayla ontmoet de fascinerende meesterbeeldhouwer Ranec, tot wie zij zich sterk voelt aangetrokken. Voor wie zal zij kiezen, de vertrouwde maar jaloerse Jondalar, of de aantrekkelijke Ranec?

De Aardkinderen-serie is bekroond met de NS Publieksprijs

Details

UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum 7 maart 2018
ISBN 9789046171820
Taal Nederlands
Speelduur 32u 51m 35s
Bestandsgrootte 1805 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'De lezer raakt onherroepelijk in de ban.' (Algemeen Dagblad)

'Een literair sprookje.' (Het Vrije Volk)

'De prehistorische romans spreken tot de verbeelding en zijn spannend geschreven.' (Het Parool)

'Spannend en voor een zeer groot publiek.' (Vrij Nederland)

Over de auteur
Photo Jean M. Auel
Jean M. Auel

Jean Marie Auel (1936, Chicago) is de auteur van de prehistorische romancyclus De aardkinderen, waarvan in Nederland 1,5 miljoen exemplaren zijn verkocht en wereldwijd meer dan 40 miljoen exemplaren.

Auel werd geboren op 18 februari 1936 als tweede van de vijf kinderen van Martha en Neil Untinen. In 1954 trouwde ze met Ray Bernard Auel en samen kregen ze vijf kinderen. Toen de oudste drie kinderen studeerden en de andere twee nog op school zaten, ontstond bij Auel het idee voor een verhaal, een kort verhaal over een jonge vrouw die leefde tussen mensen die anders zijn, minder ontwikkeld. En die mensen zouden denken dat de jonge vrouw juist anders was. Dit idee was de oorsprong van wat zou uitgroeien tot het wereldberoemde verhaal over Ayla, de vrouw uit de IJstijd. In 1980 verscheen het eerste boek in de romanserie De Aardkinderen: De stam van de holenbeer. Het zesde en laatste deel, Het lied van de grotten, verscheen in 2011.

Toon aanbod