Luistervoorbeeld

De kracht van kwetsbaarheid

Heb de moed om niet perfect te willen zijn
Auteur Brené Brown
Voorlezer Wivineke van Groningen
Speelduur 9u 44m 5s
€ 13,99

Beschrijving

Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?

We verwachten van onszelf en van anderen dat we elke dag de schijn ophouden om anderen te laten zien hoe goed we alles voor elkaar hebben. Kwetsbaarheid is een emotie waar bijna niemand zich prettig bij voelt. We associëren het met onzekerheid en risico’s. Toch zegt Brené Brown dat juist kwetsbaarheid de basis is van alle mooie dingen in het leven als liefde, vertrouwen en vreugde.

Ze moedigt de lezer in De kracht van kwetsbaarheid aan om perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid te omarmen en uitdagingen aan te gaan.

Details

ImprintLev.
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum 13 februari 2018
ISBN 9789046171837
Taal Nederlands
Speelduur 9u 44m 5s
Bestandsgrootte 535 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Brené Brown
Brené Brown

Dr. Brené Brown (1965) is hoogleraar aan de Universiteit van Houston, waar ze al meer dan twaalf jaar onderzoek doet naar kwetsbaarheid, moed, authenticiteit en schaamte. Ze is bekend van haar TEDTalk die miljoenen keren is bekeken en van haar boeken De moed van imperfectie, De kracht van kwetsbaarheid en Sterker dan ooit, die alle drie de eerste plek van de New York Times-bestsellerlijst bereikten. Ze woont met haar echtgenoot Steve en hun twee kinderen Ellen en Charlie in Houston.

Toon aanbod