Luistervoorbeeld

Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest

Auteur Joachim Meyerhoff
Spreker Job Römer
Speelduur 10u 34m 41s
€ 9,99

Beschrijving

Hoe is het om op te groeien tussen honderden psychiatrische patiënten en lichamelijk gehandicapten omdat je vader de directeur is van een psychiatrische kliniek en je ouderlijk huis op hetzelfde terrein staat? Een komisch en tegelijkertijd treurig verhaal over een jongen die het best in slaap valt bij de kreten van patiënten, die een bloedbroederschap met de hond sluit en die het dubbelleven van zijn vader ontdekt – een fascinerende man die uitblinkt in theorie, maar verzaakt in de praktijk, die vol levensvreugde is en toch zijn einde te snel dichtbij ziet komen.

Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest is een tragikomische coming of age en een familieroman over opgroeien in een abnormale omgeving. Een persoonlijk verhaal vol scherpe observaties over verlies en dood.

Details

ImprintSignatuur
UitgeverBruna Uitgevers B.V., A.W.
Publicatiedatum 7 november 2018
ISBN 9789046172247
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 34m 41s
Bestandsgrootte 581 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Een geweldige vaderroman, liefdevol, humoristisch en op het einde treurig.' - Frankfurter Allgemeine Zeitung


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Geen verhaal, langdradig
Er zit geen verhaal in. Kleine niet pakkende gebeurtenissen worden verteld en tot in den treuren uitgediept en uitgerekt. Tot hoofdstuk 5 een kans gegeven, maar toen toch echt mee gestopt.
Over de auteur
Photo Joachim Meyerhoff

Joachim Meyerhoff (1967) is voor zijn debuutroman Alle Toten fliegen hoch. Amerika bekroond met de Franz-Tumler-Literaturpreis 2011 en de aanmoedigingsprijs van de Bremer Literaturpreis 2012. Sinds 2005 maakt hij deel uit van het ensemblegenootschap van het Wiener Burgtheater. In zijn zesdelige theatercyclus Alle Toten fliegen hoch trad hij op als verteller en in 2007 werd hij tot toneelspeler van het jaar verkozen. Zijn tweede boek Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest, is genomineerd geweest voor de Deutsche Buchpreis en is een enorme bestseller in Duitsland.

Toon aanbod