Luistervoorbeeld

Verraad

De misdaadbiografie van Willem Holleeder
Auteur Jan Meeus
Spreker Casper Gimbrère
Speelduur 6u 25m 15s
€ 13,99

Beschrijving

Geactualiseerde editie inclusief het proces en het vonnis.

In Verraad beschrijft misdaadjournalist Jan Meeus het criminele levensverhaal van Willem Holleeder na de misdaad die van hem een bekende Nederlander maakte: de ontvoering van Freddy Heineken. Na zijn celstraf probeerde Holleeder een normaal bestaan op te bouwen in de bovenwereld, maar achter de schermen raakte 'De Neus' aan het begin van deze eeuw betrokken bij een gewelddadig conflict in de Amsterdamse onderwereld dat tientallen levens heeft gekost.

'Willem Holleeder sleept de dood als bagage met zich mee,' concludeerde het Openbaar Ministerie tijdens het proces. De Amsterdamse rechtbank is het daarmee eens. Op 4 juli is Willem Holleeder veroordeeld tot een levenslange celstraf voor betrokkenheid bij de liquidaties van Heinekenontvoerder Cor van Hout, vastgoedbaron Wim Endstra, beroepscrimineel John Mieremet, hasjhandelaar Kees Houtman en kroegbaas Thomas van der Bijl.

Details

ImprintNieuw Amsterdam
UitgeverPark Uitgevers
Publicatiedatum 19 juli 2019
ISBN 9789046826225
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 25m 15s
Bestandsgrootte 353 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Toegegeven, dit boek had ik graag zelf geschreven.' - Harry Lensink, Vrij Nederland


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jan Meeus

Jan Meeus is misdaadverslaggever van NRC Handelsblad. Hij werd in 2005 samen met John Schoorl onderscheiden met De Loep, de prijs voor de beste onderzoeksjournalistieke productie van Nederland en Vlaanderen. In 2015 publiceerde hij Verraad. De misdaadbiografie van Willem Holleeder.

Toon aanbod