Luistervoorbeeld

De Leiderschaps Pil

Wat is het recept om mensen te motiveren?
Auteur Ken Blanchard, Marc Muchnick
Spreker Ben Maasdam
Speelduur 1u 19m 5s
€ 14,99

Beschrijving

Wat zou u ervan denken als er een pil bestond die leiderschapskwaliteiten in managers kon opwekken? Eindelijk een makkelijke oplossing voor een moeilijk probleem?

In deze parabel van Marc Muchnick en Ken Blanchard blijkt er zo’n pil te zijn, die echter precies doet wat je van makkelijke oplossingen mag verwachten: hij werkt heel goed op de korte termijn, maar richt op de lange duur meer schade aan.

De Effectieve Leider, hoofdpersoon van dit verhaal, daagt de uitvinders van de leiderschapspil uit en stelt een test voor: hij zal een onwillig team leiden zónder pil, en de situatie na een jaar vergelijken met een neutraal team dat door een pillenslikkende manager wordt geleid. Na een initiële achterstand brengen zijn methodes – gericht op wederzijds respect, partnerschap en integriteit – een duurzaam resultaat, dat noch door zijn team, noch door de voorstanders van de leiderschapspil voor mogelijk werd gehouden!

Inhoud
1. De ontdekking
2. De persconferentie
3. De opkomst
4. Het experiment
5. De voorbereiding
6. Het geheime recept
7. De zoektocht naar integriteit
8. Partnerschap is een must
9. De kunst van het waarderen
10. De Finishing Touch
11. Het einde en een begin

Details

ImprintUitgeverij BusinessContact
UitgeverAtlasContact
Publicatiedatum 7 september 2013
ISBN 9789047007029
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 19m 5s
Bestandsgrootte 60 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Ken Blanchard

Ken Blanchard (1939) is president-directeur van de Ken Blanchard Companies in Californië. Zijn bekendste boek is De One Minute Manager, waarvan er wereldwijd meer dan 12 miljoen exemplaren zijn verkocht. Hij heeft vele prijzen gewonnen voor zijn aandeel op het gebied van management en leiderschap. The National Speakers Association beloonde hem met de hoogste prijs, de "Council of Peers Award of Excellence".

Toon aanbod