Waarom is de smartphone zo verslavend?
Waarom is de smartphone zo verslavend?

Waarom is de smartphone zo verslavend?

En andere technologische vragen voor een betere wereld

Columns vol nieuwe inzichten over de rol van technologie in ons leven. Hilarisch, soms kort door de bocht, soms genuanceerd, soms absurd, soms confronterend, altijd interessant.

Serie

Auteur

Rens van der Vorst

Spreker

Rens van der Vorst

Speelduur

0 uur 52 min

€ 2,99

Beschrijving

Zijn we straks te dom om het klimaatprobleem op te lossen? Wat is er mis met de videodeurbel? Waarom is het niet zo erg om ‘gehackt’ worden? Rens van der Vorst geeft in deel 5 van de serie Relevante vragen over nieuwe technologie antwoord op belangrijke technologische vragen. Want we leven meer dan ooit in een wereld vol digitale technologie. Videovergaderingen. Selfies. Big Data. Sociale media. Emoji. Netflix. Slimme barbies. Bitcoins. Kunstmatige intelligentie. Biotechnologie. Algoritmes. Spotify. Smartphones. Zelfrijdende auto’s. Dickpics. Robots. En dat is slechts een niet geheel willekeurige selectie. Relevante vragen over nieuwe technologie is hilarisch, soms kort door de bocht, soms genuanceerd, soms absurd, soms confronterend, maar altijd vol nieuwe inzichten over de rol van technologie in ons leven. Inhoud 1 Hoe beëindigen we de zwartepietendiscussie? 2 Moeten we adhd-medicijnen nog wel vergoeden? 3 Is de var perfecte technologie? 4 Leven we in een paradijs voor nerds? 5 Willen we een witte of een groene kerst? 6 Wat is er mis met de videodeurbel? 7 Is die Tesla nou zo dom of ben ik zo slim? 8 Wordt het tijd voor een Wet December? 9 Waarom is disruptie een slecht idee? 10 Zijn we straks te dom om het klimaatprobleem op te lossen? 11 Zijn hooligans goed voor de economie? 12 Maakt topless zonnen een comeback? 13 Wordt het écht niet groener? 14 Grijpen kleuterjuffen de macht? 15 Mag ik mijn kinderen aan tafel een iPad geven? 16 Is het leven saai? 17 Word ik ziek van beoordelen? 18 Waarom is de smartphone zo verslavend? 19 Waarom is het lekker om genaaid te worden door de PNEM? 20 Waarom is het niet zo erg om ‘gehackt’ worden? 21 Is vliegen iets om je voor te schamen? 22 Waarom ben jij wél een winnaar? 23 Kun je empathie voelen voor een koe?

Details

Imprint

Business Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

31 januari 2022

ISBN

9789047016342

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 52 min

Bestandsgrootte

72 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Rens van der Vorst is technofilosoof bij Fontys Hogescholen. Hij runt het platform technofilosofie.com en doet onderzoek naar manieren om mensen na te laten denken over hun relatie met technologie. Daarnaast vertelt hij overal vermakelijke maar belangrijke verhalen over een wereld vol technologie en onze plaats daarin. Eerder schreef hij Appen is het nieuwe roken.

Meer auteur Rens van der Vorst Bekijk alles

Digitale gremlins

Digitale gremlins

Rens van der Vorst

€ 14,99
Gaan onze banen wel of niet verdwijnen?
€ 2,99
Wat kun je allemaal leren van Pornhub?
€ 2,99
Is Buienradar wel te vertrouwen?
€ 2,99

Meer spreker Rens van der Vorst Bekijk alles

Gaan onze banen wel of niet verdwijnen?
€ 2,99
Wat kun je allemaal leren van Pornhub?
€ 2,99
Is Buienradar wel te vertrouwen?
€ 2,99
Mag je een dode uit een appgroep gooien?
€ 2,99