Gaan onze banen wel of niet verdwijnen?
Gaan onze banen wel of niet verdwijnen?

Gaan onze banen wel of niet verdwijnen?

En andere technologische vragen over ons werk

Columns vol nieuwe inzichten over de rol van technologie in ons leven. Hilarisch, soms kort door de bocht, soms genuanceerd, soms absurd, soms confronterend, altijd interessant.

Serie

Auteur

Rens van der Vorst

Spreker

Rens van der Vorst

Speelduur

1 uur 1 min

€ 2,99

Beschrijving

Gaan onze banen wel of niet verdwijnen? Is multitasken een mythe? Is je baas een slachtoffer? Waarom krijgt mevrouw Scherpenisse-Bloks geen e-mail? Rens van der Vorst geeft in deel 6 van de serie Relevante vragen over nieuwe technologie antwoord op belangrijke technologische vragen. Want we leven meer dan ooit in een wereld vol digitale technologie. Videovergaderingen. Selfies. Big Data. Sociale media. Emoji. Netflix. Slimme barbies. Bitcoins. Kunstmatige intelligentie. Biotechnologie. Algoritmes. Spotify. Smartphones. Zelfrijdende auto’s. Dickpics. Robots. En dat is slechts een niet geheel willekeurige selectie. Relevante vragen over nieuwe technologie is hilarisch, soms kort door de bocht, soms genuanceerd, soms absurd, soms confronterend, maar altijd vol nieuwe inzichten over de rol van technologie in ons leven. Inhoud 1 Wat proberen siliconenborsten ons te vertellen? 2 Worden irritante collega’s de nieuwe helden? 3 Moet ik minder investeren in IT-beveiliging? 4 Waarom krijgt mevrouw Scherpenisse-Bloks geen e-mail? 5 Wat is een écht slimme wc? 6 Met welke robot vervang ik het best een ambtenaar? 7 Waarom zijn appels én smartphones tijdens vergaderingen taboe? 8 Waarom moeten externe IT-consultants niet zeuren? 9 Is afwezigheidsassistent straks een échte baan? 10 Is de mc de kanarie in de kolenmijn? 11 Hebben IT-architecten een identiteitscrisis? 12 Of moeten we misschien juist méér e-mailen? 13 Kun je een dwerg aanbesteden? 14 Heb ik een droombaan? 15 Is je baas een slachtoffer? 16 Gaan onze banen wel of niet verdwijnen? 17 ‘Mag het een quootje minder zijn?’ 18 Moeten we smartphones in de klas verbieden? 19 Waarom is het goed dat klaslokalen nooit veranderen? 20 Waarom zal er nooit een robot voor de klas staan? 21 Willen wij de nazi’s van het onderwijs worden? 22 Is hondenbelasting interessanter dan technofilosofie? 23 Is multitasken een mythe? 24 Is het lekker om gegijzeld te worden? 25 Kun je paranoïde zijn én achtervolgd worden? 26 Waar zijn scholen eigenlijk goed in?

Details

Imprint

Business Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

7 februari 2022

ISBN

9789047016359

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 1 min

Bestandsgrootte

84 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Rens van der Vorst is technofilosoof bij Fontys Hogescholen. Hij runt het platform technofilosofie.com en doet onderzoek naar manieren om mensen na te laten denken over hun relatie met technologie. Daarnaast vertelt hij overal vermakelijke maar belangrijke verhalen over een wereld vol technologie en onze plaats daarin. Eerder schreef hij Appen is het nieuwe roken.

Meer auteur Rens van der Vorst Bekijk alles

Digitale gremlins

Digitale gremlins

Rens van der Vorst

€ 14,99
Waarom is de smartphone zo verslavend?
€ 2,99
Wat kun je allemaal leren van Pornhub?
€ 2,99
Is Buienradar wel te vertrouwen?
€ 2,99

Meer spreker Rens van der Vorst Bekijk alles

Waarom is de smartphone zo verslavend?
€ 2,99
Wat kun je allemaal leren van Pornhub?
€ 2,99
Is Buienradar wel te vertrouwen?
€ 2,99
Mag je een dode uit een appgroep gooien?
€ 2,99