De kleine Piketty
De kleine Piketty

De kleine Piketty

‘De kleine Piketty’ van Wouter van Bergen en Martin Visser is er voor iedereen die wel mee wil praten, maar geen tijd heeft om 1.800 pagina’s te lezen.

Serie

Auteurs

Martin Visser, Wouter van Bergen

Spreker

Tessel Blok

Speelduur

5 uur 6 min

€ 7,99

Beschrijving

In 2014 brak de Franse econoom Thomas Piketty internationaal door met zijn boek ‘Kapitaal in de 21ste eeuw’, een vernieuwende en vlijmscherpe analyse van de groeiende economische en sociale ongelijkheid in de moderne wereld. Zijn boek werd een wereldwijde bestseller – ongekend voor een economisch-historisch werk van achthonderd pagina’s. In 2019 kwam Piketty terug met het nog dikkere ‘Kapitaal en ideologie’, waarin hij de ideologische stromingen onderzoekt die ten grondslag lagen aan die ongelijkheid. Piketty rekent af met het huidige fatalistische denken en geeft de aanzet voor een nieuwe ideologie van gelijkheid. De boeken van Thomas Piketty zijn ontegenzeggelijk belangrijk, en zeker niet alleen voor politici en economen bedoeld: thema’s als kapitaalverdeling en vermogensongelijkheid gaan iedereen aan. De kloof tussen arm en rijk wordt almaar groter. Maar ruim 1.800 pagina’s historisch-economische analyse vraagt veel van een lezer. Daarom hebben financieel journalisten Wouter van Bergen en Martin Visser de boeken helder voor u samengevat. Bovendien voegden ze een apart hoofdstuk toe over de Nederlandse situatie, maar presenteren verder een ongekleurde en volledige weergave van wat Piketty in zijn werk uiteenzet. ‘De kleine Piketty’ van Wouter van Bergen en Martin Visser is er voor iedereen die wel mee wil praten, maar geen tijd heeft om 1.800 pagina’s te lezen.

Details

Imprint

Business Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

16 december 2022

ISBN

9789047017332

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 6 min

Bestandsgrootte

280 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Wouter van Bergen is financieel journalist. In Banken, bubbels en bonussen beschrijft hij de ontwikkelingen die de afgelopen tien jaar het lot van de Nederlandse economie hebben bepaald. Smaakvol verhaalt hij hoe de zoete belofte van een nieuwe Gouden Eeuw werd ingehaald door de bittere werkelijkheid van de diepste recessie sinds de jaren dertig. Samen met Martin Visser schreef hij De kleine Piketty (de samenvatting van Piketty’s eerste boek Kapitaal in de 21ste eeuw) en De kleine Piketty 2. Van Bergen schreef ook De robots komen eraan! en Banken, bubbels en bonussen.

Meer auteur Wouter van Bergen Bekijk alles

De kleine Graeber

De kleine Graeber

Wouter van Bergen

€ 9,99
De Zwarte Zwaan in twee uur

De Zwarte Zwaan in twee uur

Wouter van Bergen

€ 7,99

Meer spreker Tessel Blok Bekijk alles

Aanbieding Beatrix en het geheim van Paleis Noordeinde
€ 9,99 € 4,99
Aanbieding Beatrix en de moord op Huis ten Bosch
€ 9,99 € 4,99
Dragelijke lichtheid

Dragelijke lichtheid

Dieuwertje Blok

€ 14,99
De radiozussen

De radiozussen

Eva Wagendorfer

€ 14,99