De kleine Graeber
De kleine Graeber

De kleine Graeber

Het begin van alles samengevat

Een samenvatting van de belangrijkste inzichten uit het postume meesterwerk Het begin van alles van radicaal politiek activist David Graeber.

Serie

Auteur

Wouter van Bergen

Spreker

Frank Rigter

Speelduur

2 uur 22 min

€ 9,99

Beschrijving

David Graeber was een van onze belangrijkste antikapitalistische denkers. Hij was hoogleraar antropologie aan de London School of Economics, maar werd vooral bekend als een van de initiatiefnemers van Occupy Wall Street, een beweging die wereldwijd weerklank kreeg. Met zijn activisme en zijn boeken gaf hij een stem aan de ‘99 procent’ en is hij voor velen een lichtend voorbeeld in het verzet tegen de kapitalistische elite. Graeber overleed in 2020. Samen met archeoloog David Wengrow schreef hij de bestseller Het begin van alles, dat na Graebers dood postuum werd uitgegeven. In dit boek verzetten de auteurs zich tegen de bekende verhalen over het ontstaan van menselijke beschavingen. Ze tonen aan dat ongelijkheid en discriminatie geen natuurwetten zijn, maar door mensen ontwikkeld en in stand gehouden. En als dat zo is, dan kunnen we zelf het heft in handen nemen om vorm te geven aan een gelijkwaardigere wereld. De kleine Graeber vat de belangrijkste inzichten uit dit boek samen. Wouter van Bergen werkt als journalist voor de financiële redactie van De Telegraaf en verzorgde eerder De kleine Taleb en samen met Martin Visser De kleine Piketty en De kleine Piketty 2. Daarnaast schreef hij De robots komen eraan! en Banken, bubbels en bonussen.

Details

Imprint

Business Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

25 januari 2024

ISBN

9789047018001

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 22 min

Bestandsgrootte

131 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Wouter van Bergen is financieel journalist. In Banken, bubbels en bonussen beschrijft hij de ontwikkelingen die de afgelopen tien jaar het lot van de Nederlandse economie hebben bepaald. Smaakvol verhaalt hij hoe de zoete belofte van een nieuwe Gouden Eeuw werd ingehaald door de bittere werkelijkheid van de diepste recessie sinds de jaren dertig. Samen met Martin Visser schreef hij De kleine Piketty (de samenvatting van Piketty’s eerste boek Kapitaal in de 21ste eeuw) en De kleine Piketty 2. Van Bergen schreef ook De robots komen eraan! en Banken, bubbels en bonussen.

Meer auteur Wouter van Bergen Bekijk alles

De Zwarte Zwaan in twee uur

De Zwarte Zwaan in twee uur

Wouter van Bergen

€ 7,99
De kleine Piketty

De kleine Piketty

Martin Visser, Wouter van Bergen

€ 7,99

Meer spreker Frank Rigter Bekijk alles

De Valhallamoorden

De Valhallamoorden

Alexander Olbrechts

€ 12,95
Uitgeblu(t)st

Uitgeblu(t)st

Luc Wachtelaer

€ 9,99

Ossenkop

Manik Sarkar

€ 11,99
Het uur van de Wolf

Het uur van de Wolf

James Patterson

€ 12,99