Luistervoorbeeld

Jij bent de liefste

23 liedjes uit het boek - Met bladmuziek en karaoke-versie
Auteur Hans Hagen, Monique Hagen
Spreker Beatrice van der Poel, Gerard Alderliefste
Speelduur 1u 5m 20s
€ 10,35

Beschrijving

LIEFSTE
ik zoek een woord
een heel nieuw woord
een woord dat niemand kent
ik zoek een woord
dat zeggen wil
dat jij de liefste bent


Korte gedichten op muziek gezet, over de dingen die een kleuter zoal bezighouden. Ze gaan over schooltje spelen, uit logeren gaan, tranen om een kapotte knie en nog veel meer. De liedjes zijn om te luisteren, te zingen, te dansen en zelf te spelen.

Gezongen door Beatrice van der Poel en Gerard Alderliefste, met muziek van Floor Minnaert. Inclusief de teksten en bladmuziek als pdf-bestand.

Inhoud
Liefste
Ik droom
One-two-three
Onzichtbaar
Grote voeten
Fresia
Hondje
Druppeltjes verdriet
Stekkie
Wolken
Zon kom op
Zonnebloemenzee
Straks
Echt
Drie dagen
Dansen
Zilver en goud
Als opa
Nacht
Muis
Sterren
Pijltjes
Genoeg
(liedversie en karaoke-versie)

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 13 februari 2009
ISBN 9789047607496
Taal Nederlands
Soort audioMuziek
Speelduur 1u 5m 20s
Bestandsgrootte 97 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'...Echte kinderpoëzie, waarin klank, ritme en beelden de wereld van het kind een betoverend waas geven, is zeldzaam. Jij bent de liefste is zo’n unicum... een schat aan poëtische stillevens, muzikale klanken en dansende regels... een bundel die lezers van alle leeftijden een blij gevoel bezorgt...' - Joke Linders, Algemeen Dagblad

'... Een féést, zowel voor peuters en kleuters als voor volwassenen; je leert spelenderwijs verschillende muziekstijlen waarderen en [...] word je erg blij en vrolijk!' - Biblion


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Hans Hagen

Hans Hagen (1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij full-time schrijver werd. Hij kreeg de Gouden Griffel voor De dans van de drummers en vier Zilveren Griffels voor Het gouden oog, Het is nacht, we gaan op jacht, De kat en de adelaar en Zwaantje en Lolly Londen. Daarnaast kreeg hij ook drie Vlag en Wimpels, o.a. voor het eerste deel uit de Jubelientje-serie. Verkocht werd bekroond met de Glazen Globe en de Woutertje Pieterse Prijs.

De boeken Koning Gilgamesj en Maliff en de wolf bewerkte Hans met muzikant Erik Karsemeijer tot 'Vertellingen in woord en klank', (familie) voorstellingen voor scholen, bibliotheken en theaters.

Met Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken: Banaan en De opruimspin, en de vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden: Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste.

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald.

Toon aanbod